tóth gabi
Az olaszok kedvenc krumpligombóca, a gnocchi fantasztikus ízvilágba repít egy kis sütőtökkel. Egyszerű elkészíteni, ezt a könnyű tésztát, te se hagyd ki ősszel!
Az olaszok krumpligombóca, vagyis a gnocchi sütőtökkel is szuper! Ugyanúgy kell megcsinálni, mint a krumplis változatot, csak ebben az esetben tökpürével helyettesíted a krumplit. Ha egyszerre nagyobb mennyiséget készítesz a tésztából, akkor főzés előtt egy részét le is fagyaszthatod. Ha pedig szereted az intenzív ízeket, akkor a kakukkfüvet, vagy a zsályát ki ne hagyd a tésztából. A tetejéről, pedig ne felejtsd el a parmezánt. Mutatjuk a receptet:
3. A krumpligombócokat ( gnocchikat ) sós forrásban lévő vízben főzd ki, majd serpenyőben , vajon pirítsd meg, fűszerezd sóval, borssal ízlés szerint, de használhatsz erősebb fűszereket is, kakukkfüvet vagy zsályát. Az elkészült gombócokat, parmezánnal megszórva tálald!
Jó étvágyat!