
Lendületben a sütőtök: Isteni krumpligombóc készült belőle
Az olaszok kedvenc krumpligombóca, a gnocchi fantasztikus ízvilágba repít egy kis sütőtökkel. Egyszerű elkészíteni, ezt a könnyű tésztát, te se hagyd ki ősszel!
Az olaszok krumpligombóca, vagyis a gnocchi sütőtökkel is szuper! Ugyanúgy kell megcsinálni, mint a krumplis változatot, csak ebben az esetben tökpürével helyettesíted a krumplit. Ha egyszerre nagyobb mennyiséget készítesz a tésztából, akkor főzés előtt egy részét le is fagyaszthatod. Ha pedig szereted az intenzív ízeket, akkor a kakukkfüvet, vagy a zsályát ki ne hagyd a tésztából. A tetejéről, pedig ne felejtsd el a parmezánt. Mutatjuk a receptet:

Hozzávalók:
- 30 dkg sütőtökpüré, vagy sütőtök
- 20 dkg liszt
- 2 ek tejföl
- 1 db tojás
- só, bors
- 1 csésze parmezán
- parmezán a tetejére
- 4 ek vaj
- kakukkfű vagy zsálya
Így készítsd el:
- Vágd közepes kockákra tök húsát, majd bő vízben főzd puhára, és pürésítsd. Tegyél hozzá tejfölt, parmezánt, lisztet, tojást, sót, borsot, majd kezdd el egybedolgozni. Lágy, nem ragadós tésztát gyúrj össze.
- A tésztát borítsd lisztezett felületre, formázz belőle rudakat. A tésztakígyót vágd fel 6 részre, majd mindegyikből formázz rudakat, amikből vágj 2-3 centiméteres darabokat. Villával nyomkodj rá barázdákat.

3. A krumpligombócokat ( gnocchikat ) sós forrásban lévő vízben főzd ki, majd serpenyőben , vajon pirítsd meg, fűszerezd sóval, borssal ízlés szerint, de használhatsz erősebb fűszereket is, kakukkfüvet vagy zsályát. Az elkészült gombócokat, parmezánnal megszórva tálald!
Jó étvágyat!






