Évek óta véres terror a nyugat-európai karácsonyi vásárokon

POLITIK
Létrehozva: 2016.10.06.

Répából tészta? Igen! Ez lett a diétázók új kedvence

Hûvös, szeles esõs napon nincs jobb, mint egy parmezánnal megszórt, fokhagymától illatozó különleges tészta. Mindjárt jobb kedved lesz!

Kezdéstől a befejezésig 45 perc.

HOZZÁVALÓK 4 személyre:

  • 2 csésze hámozott, darabolt répa
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só
  • 1/3 csésze reszelt parmezán, plusz még a tetejére egy kicsi
  • 1 ½ csésze Paleo vagy Update liszt
  • 8 ek sózatlan vaj
  • 3 gerezd fokhagyma, szétnyomva
  • ¼ csésze friss zsálya levél
  • só és frissen darált fekete bors
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Tedd a répát egy közepes lábasba, öntsd fel vízzel, míg eltakarja. Közepes lángon forrald fel, majd lassú tűzön főzd puhára (12-15 perc). Szűrd le.

    2. A leszűrt répát öntsd egy nagy tálba, és pürésítsd simára. Kavard bele a tojás sárgákat, a sót és a parmezán sajtot. Ezután dolgozd bele a lisztet is.

    3. Lisztezett felületen a sárgarépa tészta harmadát sodord 2 cm vastag rúddá, majd vagdosd el kb. 2 és fél cm-es darabkákra. Liszttel vékonyan megszórt tepsire tedd. A maradék tésztával ismételd meg ugyanezt.

    4. Forralj sós vizet egy nagy fazékban. Ha már lobog, dobd bele a tésztadarabokat, és főzd, míg fel nem jönnek a víz felszínére (3-4 perc). Szűrd le.

    5. Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten olvaszd meg a vajat. Pirítsd világos barnára. Akkor jó, amikor már pörkölt mag illat árad belőle (8-10 perc). Szórd bele a fokhagymát és a zsályát, és pirítsd tovább, míg illatozni nem kezd (1-2 perc).

    6. Add hozzá a főtt, leszűrt tésztákat, és süsd át, míg minden porcikájukat át nem járja a fokhagymás, zsályás vaj. Ízesítsd sóval és borssal, hintsd meg reszelt parmezánnal. Azonnal tálald.

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek