RETRO RÁDIÓ

Répából tészta? Igen! Ez lett a diétázók új kedvence

Répából tészta? Igen! Ez lett a diétázók új kedvence
Rózsa Dia
Szerző
Rózsa Dia
Létrehozva2016. 10. 06. 16:52

Hûvös, szeles esõs napon nincs jobb, mint egy parmezánnal megszórt, fokhagymától illatozó különleges tészta. Mindjárt jobb kedved lesz!

Kezdéstől a befejezésig 45 perc.

HOZZÁVALÓK 4 személyre:

  • 2 csésze hámozott, darabolt répa
  • 2 tojás sárgája
  • csipet só
  • 1/3 csésze reszelt parmezán, plusz még a tetejére egy kicsi
  • 1 ½ csésze Paleo vagy Update liszt
  • 8 ek sózatlan vaj
  • 3 gerezd fokhagyma, szétnyomva
  • ¼ csésze friss zsálya levél
  • só és frissen darált fekete bors
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Tedd a répát egy közepes lábasba, öntsd fel vízzel, míg eltakarja. Közepes lángon forrald fel, majd lassú tűzön főzd puhára (12-15 perc). Szűrd le.

    2. A leszűrt répát öntsd egy nagy tálba, és pürésítsd simára. Kavard bele a tojás sárgákat, a sót és a parmezán sajtot. Ezután dolgozd bele a lisztet is.

    3. Lisztezett felületen a sárgarépa tészta harmadát sodord 2 cm vastag rúddá, majd vagdosd el kb. 2 és fél cm-es darabkákra. Liszttel vékonyan megszórt tepsire tedd. A maradék tésztával ismételd meg ugyanezt.

    4. Forralj sós vizet egy nagy fazékban. Ha már lobog, dobd bele a tésztadarabokat, és főzd, míg fel nem jönnek a víz felszínére (3-4 perc). Szűrd le.

    5. Egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten olvaszd meg a vajat. Pirítsd világos barnára. Akkor jó, amikor már pörkölt mag illat árad belőle (8-10 perc). Szórd bele a fokhagymát és a zsályát, és pirítsd tovább, míg illatozni nem kezd (1-2 perc).

    6. Add hozzá a főtt, leszűrt tésztákat, és süsd át, míg minden porcikájukat át nem járja a fokhagymás, zsályás vaj. Ízesítsd sóval és borssal, hintsd meg reszelt parmezánnal. Azonnal tálald.

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.