
Megújult a sütőtökkrémleves, ennél finomabbat nem ettél
Az őszi, téli időszak szinte elképzelhetetlen sütőtökkrémleves nélkül. Most, egy egyszerű és fantasztikus receptet mutatunk.
Az ősz nagy kedvence a sütőtökkrémleves. Fantasztikus édeskés ízvilágához nagyon jól illik a szerecsendió és a gyömbér is. Tejszín nélkül is elkészítheted, és a maradék sütőtököt is felhasználhatod.

Az ínyenc leves számos vitamint és ásványi anyagot is tartalmaz. Az egészséges étkezésbe is könnyen beilleszthető, van benne cink, kalcium, mangán, vas, réz és foszfor is. Gazdag A-,C- és B-vitaminban. Íme a szuper recept:
Hozzávalók:
- 50 dkg sütőtök
- 5 dl víz
- 1 mk gyömbér
- 1 csipet só
- 5 tk cukor
- szerecsendió
tetejére:
- tökmagolaj
- tökmag
Így készítsd el:
- A sütőtököt vágd fel nagyobb darabokra és helyezd egy tepsibe. Nagyjából 40 percig süsd 200 C fokon, amíg a tök teljesen megpuhul. Ha elkészült, hagyd hülni kicsit, majd húzd le a héját villával és törd össze a belsejét.
- Botmixerben pépesítsd tovább, adj hozzá egy kevés vizet, reszeld bele a gyömbért, tedd bele a sót és a cukrot és a szerecsendiót.
- Tökmagolajjal és pirított tökmaggal tálalhatod is.
Jó étvágyat!






