RETRO RÁDIÓ

A legfinomabb kukorica krémleves

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2015. 08. 09. 15:22

A nyár nagy kedvence a fõtt kukorica, amibõl pillanatok alatt isteni, könnyû levest is készíthetsz.

Ha imádod a krémleveseket, ez biztos nagy kedvenced lesz! Mert nyáron, pláne kánikulában nincs is jobb, mint egy tányér könnyű leves!

Kukorica krémleves

Hozzávalók:

  • 5-6 cső zsenge kukorica vagy 2 db kukoricakonzerv

  • 1 fej hagyma

  • 5 dkg vaj

  • 1 pohár tejszín

  • só, bors

    Így készül:

    Vajon pirítsd le a finomra vágott hagymát, öntsd fel 2 pohár vízzel. Add hozzá a csőről levágott vagy a konzerves kukoricaszemeket.

    Az alapot sóval, borssal ízesítsd, jó 10 percig hagyd forrni.

    Ha már puha a kukorica, turmixold össze a levest és passzírozd át egy szűrőn.  A krémessé vált részhez add hozzá a tejszínt és forrald össze. Igazíts az ízeken, és már tálalhatod is!

    Tipp:

    Gyerekeknek pritaminpaprikával, felnőtteknek csípős csilivel kínáld! 

     

    Ha még kóstolnál más kukoricás levest, ezt mindenképpen ki kell próbálnod!

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.