Létrehozva: 2015.08.09.

A legfinomabb kukorica krémleves

A nyár nagy kedvence a fõtt kukorica, amibõl pillanatok alatt isteni, könnyû levest is készíthetsz.

Ha imádod a krémleveseket, ez biztos nagy kedvenced lesz! Mert nyáron, pláne kánikulában nincs is jobb, mint egy tányér könnyű leves!

Kukorica krémleves

Hozzávalók:

  • 5-6 cső zsenge kukorica vagy 2 db kukoricakonzerv

  • 1 fej hagyma

  • 5 dkg vaj

  • 1 pohár tejszín

  • só, bors

    Így készül:

    Vajon pirítsd le a finomra vágott hagymát, öntsd fel 2 pohár vízzel. Add hozzá a csőről levágott vagy a konzerves kukoricaszemeket.

    Az alapot sóval, borssal ízesítsd, jó 10 percig hagyd forrni.

    Ha már puha a kukorica, turmixold össze a levest és passzírozd át egy szűrőn.  A krémessé vált részhez add hozzá a tejszínt és forrald össze. Igazíts az ízeken, és már tálalhatod is!

    Tipp:

    Gyerekeknek pritaminpaprikával, felnőtteknek csípős csilivel kínáld! 

     

    Ha még kóstolnál más kukoricás levest, ezt mindenképpen ki kell próbálnod!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek