kulcsár edina
A nyár nagy kedvence a fõtt kukorica, amibõl pillanatok alatt isteni, könnyû levest is készíthetsz.
Ha imádod a krémleveseket, ez biztos nagy kedvenced lesz! Mert nyáron, pláne kánikulában nincs is jobb, mint egy tányér könnyű leves!
Kukorica krémleves
Hozzávalók:
5-6 cső zsenge kukorica vagy 2 db kukoricakonzerv
1 fej hagyma
5 dkg vaj
1 pohár tejszín
só, bors
Így készül:
Vajon pirítsd le a finomra vágott hagymát, öntsd fel 2 pohár vízzel. Add hozzá a csőről levágott vagy a konzerves kukoricaszemeket.
Az alapot sóval, borssal ízesítsd, jó 10 percig hagyd forrni.
Ha már puha a kukorica, turmixold össze a levest és passzírozd át egy szűrőn. A krémessé vált részhez add hozzá a tejszínt és forrald össze. Igazíts az ízeken, és már tálalhatod is!
Tipp:
Gyerekeknek pritaminpaprikával, felnőtteknek csípős csilivel kínáld!
Ha még kóstolnál más kukoricás levest, ezt mindenképpen ki kell próbálnod!