Létrehozva: 2023.09.15.

Így készül a házi leveskocka, isteni ízek télen is

Nincs is finomabb egy jó húslevesnél, főleg ha az ételízesítőt is otthon készíted el. Egészségesebb és ízesebb is lesz tőle az étel. Íme a recept.

Szerző Sors Edina

Felejtsd el a bolti ételízesítőt, egyél télen is zamatos házias ételeket. Az otthon készült leveskockának nincs párja! Szánj egy kis időt rá, és készítsd el friss zöldségekből te magad. Az egészséges ételek egyik szuper alapanyaga, ne hagyd ki te sem! Íme a recept:

Homemade,Bouillon,Cube,Made,Of,Vegetables,,Spices,And,Olive,Oil
Fotó: Monika_1 / Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • 3 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa vagy paszternák
  • 1 db póréhagyma
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 zellergumó és zeller zöld
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db karalábé
  • 1 kurkuma vagy 1 evőkanál kurkuma por
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • ízlés szerint bármilyen egyéb zöldfűszerből egy-egy marék
  • 3 evőkanál napraforgóolaj
  • 50 gramm só

Így készítsd el:

  1. Tisztítsd meg a zöldségeket, majd vágd fel. Keverd össze a felvágott zöldségeket és fűszernövényeket, majd pirítsd meg olajon. Amikor levet engedtek, fedd le, sózd és párold készre.
  2. Várd meg, míg kihül és utána botmixerrel pürésítsd az egészet.
  3. Tepsibe tegyél sütőpapírt és a masszát terítsd rá egyenletesen, nagyjából fél centiméter vastagon. Fedd le fóliával.
  4. Tedd be éjszakára a mélyhűtőbe. 
  5. Másnap vágd fel 2x2 centis kockákra, vagy ha úgy tetszik, akkor nagyobbakra és csomagold egyenként alufóliába, de teheted őket jégkocka tartóba is. Helyezd a becsomagolt ételízesítőt egy mélyhűtőtasakba, majd tedd vissza a kockákat a mélyhűtőbe.
  6. Bármikor, amikor szükséged lesz rá, előveheted és felhasználhatod.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek