RETRO RÁDIÓ

Így fagyaszd le a cukkinit, ha isteni fasírtot akarsz télre

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 08. 15. 09:00

Ismét felütötte fejét egy izgalmas és érdekes ötlet az interneten. Így kerül a fasírt a mélyhűtőbe, hogy télen is bármikor isteni kaját készíts belőle.

Idén elég jó a cukkini termés, ha a te kereted is tele van vele, akkor érdemes eltenni télire. Számos ötlet létezik, de mi most szeretnénk megosztani egy különleges megoldást. Mutatjuk, hogy kerül a fasírt a fagyasztóba!

Fagyasztott cukkini fasírt:

Close,Up,Of,Vegan,Burger,Fritters,Vegetables,Spinach,Pasties
Fotó: Afanasieva / Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • 60 dkg cukkini
  • 10 dkg reszelt sajt (Trapista)
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • zabpehely
  • zsemlemorzsa
  • pirospaprika, bazsalikom
  • só, bors

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a cukkiniket, reszeld le, sózd le. 20 perc után nyomkodd ki a levét, addig a sajtot reszeld le.
  2. Keverd össze a cukkinivel a sajtot, a megpucolt és átnyomott fokhagymával, a tojásokkal, és az összes fűszerrel, bazsalikommal, borssal, sóval, pirospaprikával. Ízlés szerinti arányban. 
  3. Keverd hozzá a zabpelyhet és a zsemlemorzsát, úgy hogy formázható, fasírt állagot kapj.
  4. Hempergesd meg zsemlemorzsában, tedd a tepsibe a formázott pogácsákat a sütőpapírra.
  5. Előmelegített sütőben 200 C fokon alsó-felső sütéssel, 1 óra alatt megsül. Nagyjából fél óránál forgasd át a fasírtokat.
  6. Az elkészült pogácsákat hagyd kihűlni, és mehetnek be a fagyasztóba. 
  7. Később, amikor kiveszed őket, kiolvasztás után már fogyaszthatod is!

Jó étvágyat!

Amikor télen nincs időd főzni, csak előveszed a mélyhűtőből és szuper lesz vacsorára, rizzsel, fokhagymás tejföllel tálalhatod.

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.