Így fagyaszd le a cukkinit, ha isteni fasírtot akarsz télre
Ismét felütötte fejét egy izgalmas és érdekes ötlet az interneten. Így kerül a fasírt a mélyhűtőbe, hogy télen is bármikor isteni kaját készíts belőle.
Idén elég jó a cukkini termés, ha a te kereted is tele van vele, akkor érdemes eltenni télire. Számos ötlet létezik, de mi most szeretnénk megosztani egy különleges megoldást. Mutatjuk, hogy kerül a fasírt a fagyasztóba!
Fagyasztott cukkini fasírt:
Hozzávalók:
60 dkg cukkini
10 dkg reszelt sajt (Trapista)
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma
zabpehely
zsemlemorzsa
pirospaprika, bazsalikom
só, bors
Így készítsd el:
Mosd meg a cukkiniket, reszeld le, sózd le. 20 perc után nyomkodd ki a levét, addig a sajtot reszeld le.
Keverd össze a cukkinivel a sajtot, a megpucolt és átnyomott fokhagymával, a tojásokkal, és az összes fűszerrel, bazsalikommal, borssal, sóval, pirospaprikával. Ízlés szerinti arányban.
Keverd hozzá a zabpelyhet és a zsemlemorzsát, úgy hogy formázható, fasírt állagot kapj.
Hempergesd meg zsemlemorzsában, tedd a tepsibe a formázott pogácsákat a sütőpapírra.
Előmelegített sütőben 200 C fokon alsó-felső sütéssel, 1 óra alatt megsül. Nagyjából fél óránál forgasd át a fasírtokat.
Az elkészült pogácsákat hagyd kihűlni, és mehetnek be a fagyasztóba.
Később, amikor kiveszed őket, kiolvasztás után már fogyaszthatod is!
Jó étvágyat!
Amikor télen nincs időd főzni, csak előveszed a mélyhűtőből és szuper lesz vacsorára, rizzsel, fokhagymás tejföllel tálalhatod.