tóth gabi
Tele a kerted cukkinivel? Sokféle módon feldolgozhatod, de a rántani valónak való adagot ki ne hagyd! Mutatjuk, hogyan teheted el télire.
Rengeteg cukkinitermésed van idén a kertben? Tedd el télire! Hogy milyen formában? Készíthetsz belőle lekvárt, zöldfűszeres szendvicskrémet, de akár le is fagyaszthatod. Sajnos a fagyasztással őrizhető meg legkevésbé a cukkini állaga, mivel a zöldség kiolvasztás után teljesen összezuhanhat, és ebben a formájában már kicsit sem kívánatos. Szerencsére van más megoldás! El lehet rakni úgy is a cukkinit, hogy majd rántani lehessen. Nagyon is jó dolog télen csak előkapni, és a rántott hús mellé egyúttal elkészíteni a cukkinit is. Ehhez befőttként kell tartósítani a cukkinit, mutatjuk a legegyszerűbb módszert.
A befőzéskor nagyon fontos, hogy megakadályozd a mikrobák elszaporodását. A legegyszerűbb módja ennek, ha 100 fokon hőkezeled a lezárt befőtteket, úgy, hogy ellepje azokat a víz. Ezt megteheted egy nagyobb fazékban, vagy befőzőautomatában is.