RETRO RÁDIÓ

Rántani való cukkini: így tedd el télire

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 08. 06. 18:00

Tele a kerted cukkinivel? Sokféle módon feldolgozhatod, de a rántani valónak való adagot ki ne hagyd! Mutatjuk, hogyan teheted el télire.

Rengeteg cukkinitermésed van idén a kertben? Tedd el télire! Hogy milyen formában? Készíthetsz belőle lekvárt, zöldfűszeres szendvicskrémet, de akár le is fagyaszthatod. Sajnos a fagyasztással őrizhető meg legkevésbé a cukkini állaga, mivel a zöldség kiolvasztás után teljesen összezuhanhat, és ebben a formájában már kicsit sem kívánatos. Szerencsére van más megoldás! El lehet rakni úgy is a cukkinit, hogy majd rántani lehessen. Nagyon is jó dolog télen csak előkapni, és a rántott hús mellé egyúttal elkészíteni a cukkinit is. Ehhez befőttként kell tartósítani a cukkinit, mutatjuk a legegyszerűbb módszert.

Fresh,Organic,Zucchini,,Garlic,And,Parsley,,Herbs,And,Spices.,Process
Fotó: Rudenko Alla / Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • cukkini
  • citromsav
  • víz

Így készítsd el:

  1. Mosd meg, pucolt meg és karikázd fel a cukkinit. Helyezd bele a szeleteket a befőttes üvegbe. Választhatod a nagyobb 720 ml-es üveget, de akár kisebbe is teheted. Ha a nagy üvegbe pakoltad a cukkiniket, engedd fel hideg vízzel , adj hozzá 1 tk sót, és 1/2 kk citromsavat.
  2. Nagyon fontos, hogy utána tedd  30 percre 100 fokos dunsztba az üvegeket. Ha kész, hagyd kihűlni.
  3. Majd mehetnek az üvegek a kamrába.

Jó, ha tudod:

A befőzéskor nagyon fontos, hogy megakadályozd a mikrobák elszaporodását. A legegyszerűbb módja ennek, ha 100 fokon hőkezeled a lezárt befőtteket, úgy, hogy ellepje azokat a víz. Ezt megteheted egy nagyobb fazékban, vagy befőzőautomatában is.

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.