Létrehozva: 2023.08.06.

Rántani való cukkini: így tedd el télire

Tele a kerted cukkinivel? Sokféle módon feldolgozhatod, de a rántani valónak való adagot ki ne hagyd! Mutatjuk, hogyan teheted el télire.

Szerző Sors Edina

Rengeteg cukkinitermésed van idén a kertben? Tedd el télire! Hogy milyen formában? Készíthetsz belőle lekvárt, zöldfűszeres szendvicskrémet, de akár le is fagyaszthatod. Sajnos a fagyasztással őrizhető meg legkevésbé a cukkini állaga, mivel a zöldség kiolvasztás után teljesen összezuhanhat, és ebben a formájában már kicsit sem kívánatos. Szerencsére van más megoldás! El lehet rakni úgy is a cukkinit, hogy majd rántani lehessen. Nagyon is jó dolog télen csak előkapni, és a rántott hús mellé egyúttal elkészíteni a cukkinit is. Ehhez befőttként kell tartósítani a cukkinit, mutatjuk a legegyszerűbb módszert.

Fresh,Organic,Zucchini,,Garlic,And,Parsley,,Herbs,And,Spices.,Process
Fotó: Rudenko Alla / Shutterstock.com

Hozzávalók:

  • cukkini
  • citromsav
  • víz

Így készítsd el:

  1. Mosd meg, pucolt meg és karikázd fel a cukkinit. Helyezd bele a szeleteket a befőttes üvegbe. Választhatod a nagyobb 720 ml-es üveget, de akár kisebbe is teheted. Ha a nagy üvegbe pakoltad a cukkiniket, engedd fel hideg vízzel , adj hozzá 1 tk sót, és 1/2 kk citromsavat.
  2. Nagyon fontos, hogy utána tedd  30 percre 100 fokos dunsztba az üvegeket. Ha kész, hagyd kihűlni.
  3. Majd mehetnek az üvegek a kamrába.

Jó, ha tudod:

A befőzéskor nagyon fontos, hogy megakadályozd a mikrobák elszaporodását. A legegyszerűbb módja ennek, ha 100 fokon hőkezeled a lezárt befőtteket, úgy, hogy ellepje azokat a víz. Ezt megteheted egy nagyobb fazékban, vagy befőzőautomatában is.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek