tóth gabi
Kenyér nélkül készül, és úgy tudod hosszú időre eltárolni, hogy nem kell leszűrni és újraforralni a levét. Az íze mégis egészen olyan, mint a frissen készült koviubié. Szerencsére nagyon egyszerű elkészíteni, mutatjuk!
Idén nyáron rengeteg az uborka, a bőséges eső és a meleg miatt sok terem a kertekben; annyira, hogy nem lehet annyi kovászos uborkát készíteni, ami el is fogyna. Ha szeretnéd ezt a finomságot eltenni télire, akkor semmi extrát nem kell csinálnod, elég, ha zárt üvegben készíted a koviubit, és kihagyod a folyamatból a kenyeret. A fermentált uborka íze tökéletesen olyan, mint a kovászosé, és néhány apróságot leszámítva majdnem ugyanúgy készül.
Fermentált uborka recept
Hozzávalók
Elkészítés:
Nemcsak finom, egészséges is!
A fermentálás során olyan mikroorganizmusok szaporodnak el a savanyúságokban, amik nemcsak természetes tartósítószerként működnek, de a szervezetünknek is jót tesznek, hiszen természetes probiotikumokként működnek. Ezek a bélrendszerbe jutva helyreállítják a bélflóra egyensúlyát, így erősítik az immunrendszert, ami a téli, vírusos-megfázásos időszakban hatalmas segítség lehet. Mindezek mellett a fermentált uborkában található jótékony baktériumok segítik a vitaminok felszívódását, és mivel felpörgetik az anyagcserét, így a fogyást is megkönnyítik.