Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
Létrehozva: 2023.07.23.

Egész télen lehet roppanós csemegeuborkád ezzel a módszerrel

A csemegeuborkára is igaz, hogy sokkal finomabb saját termésből! Ezzel a recepttel tökéletes lesz, és attól sem kell tartanod, hogy puha lesz az uborka.

Ha terem uborka a kertedben, készíts belőle télire csemegeuborkát! A saját termésnek sokkal intenzívebb az íze, így olyan isteni savanyúságod lehet, amire az egész család rá fog járni. Bár sokféleképpen el lehet tenni télire, mégis a csemegeuborka a legkedveltebb változat, hiszen enyhén édeskés ízével isteni kísérő a pörköltekhez, sült húsokhoz. Sokan azonban nem merik maguk készíteni, mert tartanak tőle, hogy puha lesz az üvegben az uborka, mire a kibontásra kerül a sor. Ahhoz, hogy szép zöld és roppanós maradjon, nem más szükséges, mint egy csipet borkén. Mutatjuk a tökéletes csemegeuborka receptjét!

Preservations,,Conservation.,Salted,,Pickled,Cucumbers,In,A,Jar,On,An
Otthon is elkészíthető a roppanós csemegeuborka! Fotó: Nadezhda Murinets / Shutterstock

Roppanós csemegeuborka

Hozzávalók

  • 3 kg uborka
  • 1,75 liter víz
  • 0,5 liter 10%-os ecet
  • üvegenként 1 tk só
  • 2 ek cukor
  • 1 szál kapor
  • 1 babérlevél
  • fél mk egész bors
  • fél mk egész kömény
  • fél mk mustármag
  • fél mk koriander
  • egy mk borkénpor

Elkészítés

  • Forrald fel a vizet, majd várd meg, míg kihűl. Tedd bele a borként, a sót, a cukrot, a fűszereket, a babérlevelet és a kaprot, és alaposan keverd össze, míg fel nem oldódik a cukor, a só és a borkénpor.
  • Mosd meg alaposan az uborkákat, ha kell, tiszta mosogatószivacs dörzsölős felével sikáld meg őket folyó víz alatt. Ezután pakold üvegekbe, majd öntsd az uborkra a felöntőlevet.
  • Ezt követően nedves dunsztban tartósítsd a csemegeubit, vagyis állítsd egy nagy fazékba az üvegeket, önts alájuk annyi vizet, hogy háromnegyedükig ellepje őket. Lassú tűzön forrald a vizet, várd meg, míg az üvegekben is gyöngyözni kezd a lé. Innentől harminc percig dunsztold az uborkát, majd vedd le a fazekat a tűzről. Az üvegeket hagyd a vízben kihűlni.


 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek