Lecsót szinte mindenki tesz el télire, a kamrában nagyon jól mutat. És ha van lecsó a kamrapolcon, néhány perc alatt lehet isteni vacsorát varázsolni a családnak. Lassan el is jön az ideje a befőzésnek, úgyhogy összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat. Bár a lecsó az a műfaj, amelyben mindenki szeret kibontakozni, épp ezért millióféle változata létezik. Mi most egy egyszerű, és tartósítómentes receptet hoztunk neked. Lehetetlen elrontani és garantált, hogy télen is friss paprika és paradicsom íze lesz a lecsónak. Íme a recept:
Hozzávalók:
1,5 kg paprika
2 fej vöröshagyma
0,5 kg paradicsom
20 dkg zsír
só
Így készítsd el:
Pucold meg a hagymát, majd a zöldpaprikával együtt szeleteld fel.
Vágd ki a paradicsom csumáját és alulról vágd be a héját, majd fél percre tedd forrásban lévő vízbe. Utána hirtelen hűtsd le, majd hámozd meg könnyen a paradicsomot. Kockázd fel.
A tisztára mosott befőttes üvegeket forralásal sterilizáld egy lábosban.
A zsír felén dinsztelj hagymát, sózd meg. Majd add hozzá a felkarikázott paprikát. Keverd jól el. Végül a paradicsomot is tedd bele, sózd még, ha szükséges és főzd tovább még 6-8 percig.
A lecsót a forró üvegekbe töltsd bele, majd a maradék zsírt melegítsd fel és csorgasd rá a tetejére.
Egyesével fedd le celofánnal és a kupakját jó szorosan zárd rá, majd fordítsd fejjel lefelé, és pokrócba tekerve hagyd kihűlni.