
Így készíts otthon házi meggysört
Könnyed, gyümölcsös és édes nyári ital, ami igazán jólesik a forró napokon. Nem tart sokáig elkészíteni, és sokkal egyszerűbb a recept, mint elsőre hinnéd.
Nemcsak befőttet vagy lekvárt, sört is készíthetsz a meggyből! És mindehhez nem kell kitanulnod a házi sörfőzés minden csínját-bínját, hiszen ez pezsgő, édes-meggyes ital nem főzéssel készül. Tulajdonképpen csak össze kell állítanod a hozzávalókat, várnod egy kicsit, és máris kész a hűsítő nyári meggysör. Önmagában fogyasztva is isteni, de megbolondíthatod egy kevés frissen szedett menta- vagy citromfű levéllel is. Mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:
- 30 dkg meggy
- 20 dkg cukor
- 1/3 mokkáskanál szárított élesztő
- 1,75 dl víz
Elkészítés:
- Mosd meg és magozd ki a meggyet, majd turmixold össze. Ezután le kell szűrnöd, mert a levére lesz szükséged; használhatsz konyharuhát vagy kávéfiltert a művelethez. Vegyél ki 2 dl-t a meggyléből; ennyire van szükség a sörhöz.
- Töltsd egy kétliteres palackba a meggy levét, add hozzá a cukrot, élesztőt, egy csipet sót. Alaposan rázd össze, majd tedd félre 24 órára. Szobahőmérsékletű helyen tartsd.
- Másnap már fogyasztható is a meggysör. Behűtve az igazi!






