
Édes, illatos, elolvad a szádban: imádni fogod az őszibarackos morzsasütit
A nyár kedvence az egyik legizgalmasabb gyümölcsből készíthető desszert. Ezt a finomságot neked is meg kell kóstolni!
Kár lenne kihagyni a nyár legízletesebb édességét! Ilyen illatos és zamatos morzsasütit még te sem ettél! Könnyen elkészítheted, alulra tegyél sok gyümölcsöt, a tetejére pedig halmokba rárakhatod a könnyű tésztát. Tálald egy kiadós leves után a vanília fagyival díszített sütit, a siker garantált! A crumble a gyorsan elkészíthető sütemények egyike, lédús barackkal vagy nektarinnal szuper a vasárnapi asztalra. Mutatjuk a receptet:

Hozzávalók:
- 20 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 15 dkg darált dió
- 1 csipet só
- 25 dkg cukor
- 75 dkg őszibarack
- vaníliafagyi a tetejére
Így készítsd el:
- Olvaszd meg a vajat, majd hagyd hűlni, majd keverd bele a lisztet, a darált diót, a sót és a cukrot. A tészta kétharmadát nyomkodd bele egy 26 cm átmérőjű tortaformába.
- Mosd meg a barackot, vágd félbe, magozd ki és darabold fel. Majd rendezd a formába a gyümölcsöt, morzsold rá a megmaradt tésztát, és szórd meg 2 ek cukorral.
- 200 C fokra előmelegített sütőben 25-35 percig süsd, majd ha készen van, hagyd kihűlni. Vaníliafagyival tálalva isteni finom desszert!
Jó étvágyat!






