Létrehozva: 2023.07.29.

Édes, illatos, elolvad a szádban: imádni fogod az őszibarackos morzsasütit

A nyár kedvence az egyik legizgalmasabb gyümölcsből készíthető desszert. Ezt a finomságot neked is meg kell kóstolni!

Szerző Sors Edina

Kár lenne kihagyni a nyár legízletesebb édességét! Ilyen illatos és zamatos morzsasütit még te sem ettél! Könnyen elkészítheted, alulra tegyél sok gyümölcsöt, a tetejére pedig halmokba rárakhatod a könnyű tésztát. Tálald egy kiadós leves után a vanília fagyival díszített sütit, a siker garantált! A crumble a gyorsan elkészíthető sütemények egyike, lédús barackkal vagy nektarinnal szuper a vasárnapi asztalra. Mutatjuk a receptet:

Crumble,With,Ice,Cream,In,Bowl.,Grey,Background.,Close,Up.
Fotó: Anna_Pustynnikova

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 1 csipet só
  • 25 dkg cukor
  • 75 dkg őszibarack
  • vaníliafagyi a tetejére

Így készítsd el:

  1. Olvaszd meg a vajat, majd hagyd hűlni, majd keverd bele a lisztet, a darált diót, a sót és a cukrot. A tészta kétharmadát nyomkodd bele egy 26 cm átmérőjű tortaformába. 
  2. Mosd meg a barackot, vágd félbe, magozd ki és darabold fel. Majd rendezd a formába a gyümölcsöt, morzsold rá a megmaradt tésztát, és szórd meg 2 ek cukorral. 
  3. 200 C fokra előmelegített sütőben 25-35 percig süsd, majd ha készen van, hagyd kihűlni. Vaníliafagyival tálalva isteni finom desszert!

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek