RETRO RÁDIÓ

Édes, illatos, elolvad a szádban: imádni fogod az őszibarackos morzsasütit

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 07. 29. 11:00

A nyár kedvence az egyik legizgalmasabb gyümölcsből készíthető desszert. Ezt a finomságot neked is meg kell kóstolni!

Kár lenne kihagyni a nyár legízletesebb édességét! Ilyen illatos és zamatos morzsasütit még te sem ettél! Könnyen elkészítheted, alulra tegyél sok gyümölcsöt, a tetejére pedig halmokba rárakhatod a könnyű tésztát. Tálald egy kiadós leves után a vanília fagyival díszített sütit, a siker garantált! A crumble a gyorsan elkészíthető sütemények egyike, lédús barackkal vagy nektarinnal szuper a vasárnapi asztalra. Mutatjuk a receptet:

Crumble,With,Ice,Cream,In,Bowl.,Grey,Background.,Close,Up.
Fotó: Anna_Pustynnikova

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 1 csipet só
  • 25 dkg cukor
  • 75 dkg őszibarack
  • vaníliafagyi a tetejére

Így készítsd el:

  1. Olvaszd meg a vajat, majd hagyd hűlni, majd keverd bele a lisztet, a darált diót, a sót és a cukrot. A tészta kétharmadát nyomkodd bele egy 26 cm átmérőjű tortaformába. 
  2. Mosd meg a barackot, vágd félbe, magozd ki és darabold fel. Majd rendezd a formába a gyümölcsöt, morzsold rá a megmaradt tésztát, és szórd meg 2 ek cukorral. 
  3. 200 C fokra előmelegített sütőben 25-35 percig süsd, majd ha készen van, hagyd kihűlni. Vaníliafagyival tálalva isteni finom desszert!

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.