RETRO RÁDIÓ

Elképesztő ötlet: Így pucolj profin őszibarackot!

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 06. 21. 01:40

A nyár slágere midig a barackos sütemény, ami azonban csak tökéletes gyümölcsbõl finom. Zamatos, roppanós barack kell hozzá héj nélkül! Szerencsére ezzel a trükkel könnyen és pillanatok alatt meghámozhatod a gyümölcsöt. Mutatjuk!

Egy kisebb kés hegyével x alakban vágd be a barack hegyesebbik végét. A vágás legyen minél sekélyebb, ha lehet, ne nagyon vágd meg a gyümölcs húsát.

Tedd a barackot annyi forrásban levő vízbe, amennyi teljesen ellepi. Ha a gyümölcs nem marad a víz alatt, néha forgasd meg, hogy mindenhol átforrósodjon. Körülbelül 40 másodperc (éretlenebb barackok esetén körülbelül 1 perc) után, vagy akkor, amikor a héja elkezd lemállani a vágás mentén, vedd ki a barackot a vízből.

Tedd a gyümölcsöt azonnal jeges vízbe, és hűtsd le teljesen. Ne hagyd ki ezt a lépést: a hirtelen hűtésre azért van szükség, hogy a barack ne főjön szét.

Végül húzd le a héjat, de le is dörzsölheted az ujjaddal. Ha nem jön le teljesen, még egyszer mártsd a gyümölcsöt forrásban levő vízbe, majd hűtsd le hideggel, és próbáld meg újra meghámozni.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.