Létrehozva: 2023.07.24.

A legtöbben rosszul tudják, meddig kell főzni a kukoricát

Nem csak a strandon, otthon is ehetsz isteni főtt kukoricát, főleg, hogy egyre olcsóbban lehet kapni a csemegekukoricát a piacon. Sokan azért nem szívesen készítik el otthon, mert órákig kell főzni. De ez vajon tényleg így van?

Illatos, édes, szaftos és puha – ezek a jó főtt kukorica ismérvei. Nyáron vétek lenne kihagyni ezt a páratlan csemegét, ami nemcsak finom, de roppant egészséges is, hiszen tele van rostokkal, ásványi anyagokkal, és bár egyáltalán nem diétás, mértékkel fogyasztva csodákat tesz a testeddel. Elkészíteni pedig nagyon egyszerű, és a közhiedelemmel ellentétben, nem kell órákig főzni: 15 perc bőven elég, hogy tökéletesen puhák legyenek a szemek. Sőt, ha ennél tovább főzöd, egyre csak keményebb lesz a kukorica! Mutatjuk, hogyan lesz a legfinomabb!

Nem telhet el a nyár főtt kukorica nélkül. Fotó: Pixabay.com

Jóféle kukoricát válassz

Alaposan vedd szemügyre a boltban vagy piacon árult kukoricacsöveket: legyenek a levelek és a kilógó szálak szép zöldek, a szemek pedig ne legyenek ráncosak, fonnyadtak. Amint hazavitted, lehetőleg minél hamarabb főzd meg a kukoricát!

Tedd a héjakat is a fazékba

A főzővízbe semmit nem kell tenni, se sót, se cukrot, viszont teltebb, finomabb lesz a kukorica íze, ha a lábosba bekerülnek a tisztára mosott csuhélevelek is.

15 perc, közepes lángon

Öntsd fel a kukoricacsöveket annyi vízzel, amennyi ellepi őket, majd forrald fel a vizet. Közepes lángon, a forrástól számított 10-15 percig főzd. Ha kész, vedd le a tűzről a fazekat. Akár azonnal is kiveheted a csöveket a vízből, de hagyhatod benne is kihűlni; ilyenkor a szemek vizet szívnak magukba, és sokkal zamatosabb lesz a kukorica.

Kend meg egy csipet vajjal

Ha egy kevés vajjal megkened sózás előtt a még meleg kukoricacsövet, isteni íze lesz!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek