
Mindenki imádni fogja a cukkinit, ha így készíted el
Legtöbbször rántva kerül az asztalra, pedig ebben a zöldségben rengeteg lehetőség van még! Egy olyan receptet hoztunk, amivel a cukkini pazar reggeli vagy vacsora lehet!
A cukkini az egyik legsokoldalúbb zöldség, hiszen semleges íze miatt rengetegféleképpen kerülhet az asztalra. A legnépszerűbb rántva, de ezen kívül készülhet belőle főzelék és fasírt, de készíthetsz belőle szendvicskrémet is. A cukkinikrém isteni finom pirítóssal, de használhatod felvágottak alá vaj helyett is. Gyorsan elkészül, laktat, olcsó is, érdemes tehát kipróbálnod otthon, ha már unjátok a felvágottat reggelire és vacsorára. Mutatjuk a legjobb receptet!

Hozzávalók:
- 1 kg cukkini
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés:
- Gyaluld le uborkagyalun a cukkinit. Hevíts egy kevés olajat egy lábasban, majd borítsd rá a cukkinit. Add hozzá a sót, borsot, és kezdd el közepes lángon párolni. Ha megpuhult, szórd rá a reszelt fokhagymát, forrald együtt pár percet, majd húzd le a tűzről.
- Borítsd a már puha cukkinit egy szitába és hagyd kihűlni, miközben lecsöpög, majd botmixerrel pürésítsd a krémet. Pár órára tedd a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Pirítóssal vagy friss kenyérrel tálalva az igazi!
TIPP:
Adhatsz hozzá mentát és lime-ot, úgy sokkal pikánsabb lesz!
Adhatsz hozzá turmixolás előtt 1-2 maréknyi hámozott napraforgómagot, tökmagot vagy kesudiót, hogy masszívabb legyen a krémed állaga.
Tartalmasabbá teheted a cukkinikrémet egy avokádóval is.






