RETRO RÁDIÓ

Te tudod, hogy mitől lesz tökéletes a padlizsánkrém? Mutatjuk a titkot!

Létrehozva2023. 07. 10. 12:30
Frissítve2023. 07. 10. 12:52

Most érik a padlizsán, amit sokféleképpen elkészíthetsz, de a szendvicskrém nem maradhat ki. Ahhoz, hogy isteni finom legyen, ezt a trükköt feltétlen ismerned kell!

Ha szeretnél egészséges reggelit, vacsorát készíteni, érdemes megismerkedned a zöldségekből készült szendvicskrémekkel, hiszen finomak, táplálnak, és diéta alatt is bátran fogyaszthatod őket. Ezeknek koronázatlan királya a padlizsánkrém, amit most érdemes elkészíteni, amikor terem a padlizsán, és olcsóbban juthatsz hozzá. Könnyen és gyorsan elkészíthető, de a különlegességét az adja, hogy parázson kell megsütni a padlizsánt; máskülönben tehetsz hozzá akármilyen fűszert, nem lesz az igazi. Akkor sem kell lemondanod a tökéletes padlizsánkrémről, ha nem tudsz parazsat csinálni, mert például panelházban élsz: egy gáztűzhely is tökéletesen megteszi. Mutatjuk a receptet!

Babaganush,Or,Eggplant,Caviar,From,Baked,Eggplant
Semmihez nem fogható a friss padlizsánkrém íze! Fotó: Lunov Mykola /  Shutterstock

Hozzávalók

  • 3 db padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél fej vöröshagyma
  • 3 ek majonéz
  • 1 ek olívaolaj
  • só, bors
Sokkal finomabb gázláng felett sütve, mint a sütőben! Fotó: Ripost

Elkészítés:

  • Válassz olyan padlizsánokat, amiken megmaradt a szár, mert ennél fogva könnyebb lesz a gázrózsa felett forgatnod őket. Gyújtsd be a gázt, és tedd a lángok fölé a padlizsánokat. Egyenletesen süsd át minden oldalukat, de ne kíméld őket: nyugodtan hagyd őket a lángok felett addig, míg meg nem szenesedik a héjuk! Ezzel olyan hatást érsz el, mintha parázson sültek volna.
  • Vegyél elő egy nagyobb műanyag- vagy porcelán tálat (a fém hatására elszíneződhet a padlizsánkrém), ezt töltsd tele hideg vízzel, és szórj bele két evőkanál sót. Dobd ebbe a vízbe a forró padlizsánokat, várd meg míg kihűlnek, majd húzd le a héjukat (a sós víz hatására ez nagyon könnyen fog menni). 
  • Tedd a megpucolt, sült padlizsánt egy rácsra vagy szűrőre, hagyd lecsöpögni, majd tedd egy tálba, majd egy fakanállal alaposan nyomkodd szét a húsát, hogy jó pépes legyen. Add hozzá a reszelt fokhagymát, a reszelt vöröshagymát, a majonézt, az olajat, a sót és a borsot. Alaposan dolgozd össze a hozzávalókat.
  • A kész padlizsánkrémet tedd pár órára a hűtőbe, így összeérnek az ízek. Érdemes letakarni az edényt, mert a hűtőben minden átveszi az illatát. Pirítóssal és friss zöldségekkel tálalva a legjobb!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.