Isteni finom és különleges lesz ez a piskótatészta, fantasztikus alapja tortáknak, például az Oroszkrém tortának is. Enyhe narancsos ízesítésű az alap, a piskóta tésztáját pedig olaj teszi rugalmassá, így több napig friss és puha marad. Mutatjuk a szuper receptet, ami a TikTok-on is tarolt, egészen biztos, hogy imádni fogod!
A tojásfehérjéket válaszd szét a sárgáktól. A tojások legyenek szoba hőmérsékletűek. Apránként adagold hozzá a cukrot. Ne verd fel túlságosan keményre a robotgéppel.
Alacsony fokozaton adagold hozzá a tojások sárgáját és egy kevés vizet. Mosd meg a narancsot és reszeld bele a héjának a felét. Tegyél bele pár cseppet a narancsvirág kivonatból. Jól keverd össze.
A liszthez add hozzá a sütőport és apránként adagold a tésztához, folyamatos keverés mellett. A palacsintatésztánál sűrübb állagú tésztát kell kapnod.
A kerek tortaforma aljába tegyél sütőpapírt. A kapcsos forma oldalát hagyd szabadon, oda nem kell papír, hogy a tészta fel tudjon kapaszkodni. A tésztát pedig szépen lassan öntsd bele a formába. Mehet is a sütőbe.
Vedd vissza a hőmérsékletet 180 C fokra és nagyjából 45 percig süsd. Az első 35 percben ne nyisd ki a sütő ajtaját, de utána ellenőrizheted a piskótád állagát. Ha aranybarnára sült a teteje, készen is van. Ízlésesen elkészítve tálalhatod is!