Bő egymillióval van több szavazója a Fidesznek, mint a Tisza pártnak

POLITIK
Létrehozva: 2023.06.20.

Olajos TikTok-piskóta: zseniális ez a recept

Szuper piskótát sütni lehetséges, de ezt a különleges ízesítést neked is meg kell ismerned! Íme a recept.

Szerző Sors Edina

Isteni finom és különleges lesz ez a piskótatészta, fantasztikus alapja tortáknak, például az Oroszkrém tortának is. Enyhe narancsos ízesítésű az alap, a piskóta tésztáját pedig olaj teszi rugalmassá, így több napig friss és puha marad. Mutatjuk a szuper receptet, ami a TikTok-on is tarolt, egészen biztos, hogy imádni fogod!

Fresh,Sponge,Cake.,Chiffon,Biscuit
Fotó: Ahanov Michael / shutterstock

Hozzávalók:

  • 7- 8 db  L-es méretű tojás
  • 200 g cukor
  • 200 g liszt
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • 2 dl olaj
  • 1/2 narancs héja
  • pár csepp narancsvirág kivonat

Így készítsd el:

  1. 200 fokra melegítsd fel a sütőt.
  2. A tojásfehérjéket válaszd szét a sárgáktól. A tojások legyenek szoba hőmérsékletűek. Apránként adagold hozzá a cukrot. Ne verd fel túlságosan keményre a robotgéppel.
  3. Alacsony fokozaton adagold hozzá a tojások sárgáját és egy kevés vizet.  Mosd meg a narancsot és reszeld bele a héjának a felét. Tegyél bele pár cseppet a narancsvirág kivonatból. Jól keverd össze. 
  4. A liszthez add hozzá a sütőport és apránként adagold a tésztához, folyamatos keverés mellett. A palacsintatésztánál sűrübb állagú tésztát kell kapnod.
  5. A kerek tortaforma aljába tegyél sütőpapírt. A kapcsos forma oldalát hagyd szabadon, oda nem kell papír, hogy a tészta fel tudjon kapaszkodni. A tésztát pedig szépen lassan öntsd bele a formába. Mehet is a sütőbe.
  6. Vedd vissza a hőmérsékletet 180 C fokra és nagyjából 45 percig süsd. Az első 35 percben ne nyisd ki a sütő ajtaját, de utána ellenőrizheted a piskótád állagát. Ha aranybarnára sült a teteje, készen is van. Ízlésesen elkészítve tálalhatod is!

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek