RETRO RÁDIÓ

Óriási hiba, amit a rizs főzésekor a legtöbb nő elkövet

Létrehozva2023. 05. 12. 17:45

Még a leggyakorlottabb szakácson is ki tud fogni a rizsfőzés: a legnagyobb óvatosság és odafigyelés mellett is ragacsos lehet, összeállhat. Sokszor apróságnak tűnő baki miatt nem lesz az igazi.

Sokan a legegészségesebb köretnek tartják a rizst, hiszen gluténmentes, rengeteg vitamin található benne és rostjai segítik a bélműködést. Emellett sokoldalúan felhasználható a konyhában, és tökéletesen passzol a húsok mellé. Bár látszólag egyszerű az elkészítése, hiszen csak fel kell tenni főni, van egy nagy hiba, amit szinte minden kezdő háziasszony elkövet.

Akkor lesz jó a rizs, ha nem piszkáljuk. Fotó: Pixabay.com

Ez pedig nem más, mint megkevergetni fakanállal a rizst akár főzés közben, akár akkor, amikor már lekerült a tűzhelyről. A kevergetés hatására ugyanis a frissen főtt rizsszemekből keményítő szabadul fel, megtörnek a szemek, és emiatt ragacsos, pépes lesz még a tökéletesre főzött rizs is. Ugyanez a helyzet akkor is, ha főzés közben kavarod meg. A másik hiba, ha lekerül főzés közben a fedő a rizsről; ugyanis fontos, hogy átjárja a gőz a szemeket. Tehát: semmi kukucskálás, kavargatás!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.