Létrehozva: 2023.05.08.

Filléres fasírtok zöldségekből, ezeket a recepteket ismerned kell

Könnyen elkészíthető, alig van munka vele, gyúrd össze a hozzávalókat és máris sütheted ezeket a zöldségfasírtokat. Olcsóbbak a húsos változatnál!

Szerző Sors Edina

A fasírt a magyar családok egyik leggyakoribb húsos választása köretekhez,  szerencsére gyorsan és könnyen elkészíthető. Kivételesen hús nélküli, nagyon egészséges és isteni finom zöldségfasírt recepteket mutatunk most neked. Sokkal könnyebb ez a verzió, mint az eredeti, az ízvilága pedig ugyanolyan; ráadásul nemcsak olcsóbb, hanem sokkal egészségesebb is!

1. Lencsefasírt

Vegan,Lentil,Meatballs,On,Baking,Paper,On,White,Wooden,Surface
Fotó: Alessandro de Leo / shutterstock

Hozzávalók:

  • 40 dkg lencse
  • 1 db tojás
  • 2 száraz zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg liszt
  • 1 cs petrezselyem
  • zsemlemorzsa
  • só, bors, paprika
  • olaj 

Így készítsd el:

  1. A lencsét legalább két órán át áztasd be vízbe. A zsemlét pedig tejes-vizes lébe tedd úgy, hogy legalább feléig ellepje.
  2. Amint a lencse eleget ázott, főzd puhára enyhén sós vízben, majd pépesítsd botmixerrel.
  3. Pucold meg a hagymát és vágd fel apróra, majd olajon pirítsd meg, és add hozzá a lencséhez, majd mehet bele a tojás, a só, a bors és a pirospaprika. Ezután szaggasd bele a beáztatott zsemlét, sűrítsd be kevés liszttel, és rakd bele az apróra vágott petrezselymet. 
  4. Vizes kézzel formázd meg a fasírtokat, forgasd meg a zsemlemorzsában és süsd ki forró olajban.

Jó étvágyat!

2.Cukkini fasírt

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini
  • só,bors
  • 3 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csok petrezselyem
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl olaj

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a cukkinit, reszeld le vagy gyaluld le, majd sózd be. Tedd félre 10-15 percre. Amint levet ereszt, nyomd ki belőle.
  2. Egy tálban keverd össze a reszelt,kinyomott cukkinit a tojással, a zúzott fokhagymával, a borssal és a felaprított petrezselyemmel.
  3. Add hozzá a reszelt sajtot, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapj.
  4. Formázz belőle gombócokat, és forgasd meg őket a zsemlemorzsában, majd nem túl bő olajban süsd ki a cukkini fasirtokat.
    Jó étvágyat!

3.Káposztafasírt

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej káposzta ( 60 dkg körüli )
  • 2 db tojás
  • 2 kis fej hagyma
  • 6 ek zsemlemorzsa
  • só, bors, majoránna

Így készítsd el:

  1. Vágd fel a káposztát hosszú , vékony csíkokra, és sós vízben főzd 10 percen keresztül. Szűrd le és hagyd teljesen kihűlni.
  2. Dinszteld meg az apróra vágott hagymát kevés olajon, és amikor kihűlt, keverd össze a káposztával. Használj nagyobb tálat. Add hozzá a tojásokat, a fűszereket és a zsemlemorzsát. Alaposan dolgozd össze , hogy fasírt állagú masszát kapj.
  3. Vizes kézzel formázz golyókat, és süsd ki őket forró olajban. Csepegtesd le őket, majd tálalhatod is!

Jó étvágyat!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek