RETRO RÁDIÓ

Filléres fasírtok zöldségekből, ezeket a recepteket ismerned kell

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 05. 08. 14:35

Könnyen elkészíthető, alig van munka vele, gyúrd össze a hozzávalókat és máris sütheted ezeket a zöldségfasírtokat. Olcsóbbak a húsos változatnál!

A fasírt a magyar családok egyik leggyakoribb húsos választása köretekhez,  szerencsére gyorsan és könnyen elkészíthető. Kivételesen hús nélküli, nagyon egészséges és isteni finom zöldségfasírt recepteket mutatunk most neked. Sokkal könnyebb ez a verzió, mint az eredeti, az ízvilága pedig ugyanolyan; ráadásul nemcsak olcsóbb, hanem sokkal egészségesebb is!

1. Lencsefasírt

Vegan,Lentil,Meatballs,On,Baking,Paper,On,White,Wooden,Surface
Fotó: Alessandro de Leo / shutterstock

Hozzávalók:

  • 40 dkg lencse
  • 1 db tojás
  • 2 száraz zsemle
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg liszt
  • 1 cs petrezselyem
  • zsemlemorzsa
  • só, bors, paprika
  • olaj 

Így készítsd el:

  1. A lencsét legalább két órán át áztasd be vízbe. A zsemlét pedig tejes-vizes lébe tedd úgy, hogy legalább feléig ellepje.
  2. Amint a lencse eleget ázott, főzd puhára enyhén sós vízben, majd pépesítsd botmixerrel.
  3. Pucold meg a hagymát és vágd fel apróra, majd olajon pirítsd meg, és add hozzá a lencséhez, majd mehet bele a tojás, a só, a bors és a pirospaprika. Ezután szaggasd bele a beáztatott zsemlét, sűrítsd be kevés liszttel, és rakd bele az apróra vágott petrezselymet. 
  4. Vizes kézzel formázd meg a fasírtokat, forgasd meg a zsemlemorzsában és süsd ki forró olajban.

Jó étvágyat!

2.Cukkini fasírt

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini
  • só,bors
  • 3 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csok petrezselyem
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 1 dl olaj

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a cukkinit, reszeld le vagy gyaluld le, majd sózd be. Tedd félre 10-15 percre. Amint levet ereszt, nyomd ki belőle.
  2. Egy tálban keverd össze a reszelt,kinyomott cukkinit a tojással, a zúzott fokhagymával, a borssal és a felaprított petrezselyemmel.
  3. Add hozzá a reszelt sajtot, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapj.
  4. Formázz belőle gombócokat, és forgasd meg őket a zsemlemorzsában, majd nem túl bő olajban süsd ki a cukkini fasirtokat.
    Jó étvágyat!

3.Káposztafasírt

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej káposzta ( 60 dkg körüli )
  • 2 db tojás
  • 2 kis fej hagyma
  • 6 ek zsemlemorzsa
  • só, bors, majoránna

Így készítsd el:

  1. Vágd fel a káposztát hosszú , vékony csíkokra, és sós vízben főzd 10 percen keresztül. Szűrd le és hagyd teljesen kihűlni.
  2. Dinszteld meg az apróra vágott hagymát kevés olajon, és amikor kihűlt, keverd össze a káposztával. Használj nagyobb tálat. Add hozzá a tojásokat, a fűszereket és a zsemlemorzsát. Alaposan dolgozd össze , hogy fasírt állagú masszát kapj.
  3. Vizes kézzel formázz golyókat, és süsd ki őket forró olajban. Csepegtesd le őket, majd tálalhatod is!

Jó étvágyat!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.