A fasírt a magyar családok egyik leggyakoribb húsos választása köretekhez, szerencsére gyorsan és könnyen elkészíthető. Kivételesen hús nélküli, nagyon egészséges és isteni finom zöldségfasírt recepteket mutatunk most neked. Sokkal könnyebb ez a verzió, mint az eredeti, az ízvilága pedig ugyanolyan; ráadásul nemcsak olcsóbb, hanem sokkal egészségesebb is!
1. Lencsefasírt
Hozzávalók:
40 dkg lencse
1 db tojás
2 száraz zsemle
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 dkg liszt
1 cs petrezselyem
zsemlemorzsa
só, bors, paprika
olaj
Így készítsd el:
A lencsét legalább két órán át áztasd be vízbe. A zsemlét pedig tejes-vizes lébe tedd úgy, hogy legalább feléig ellepje.
Amint a lencse eleget ázott, főzd puhára enyhén sós vízben, majd pépesítsd botmixerrel.
Pucold meg a hagymát és vágd fel apróra, majd olajon pirítsd meg, és add hozzá a lencséhez, majd mehet bele a tojás, a só, a bors és a pirospaprika. Ezután szaggasd bele a beáztatott zsemlét, sűrítsd be kevés liszttel, és rakd bele az apróra vágott petrezselymet.
Vizes kézzel formázd meg a fasírtokat, forgasd meg a zsemlemorzsában és süsd ki forró olajban.
Jó étvágyat!
2.Cukkini fasírt
Hozzávalók:
50 dkg cukkini
só,bors
3 db tojás
2 gerezd fokhagyma
1 csok petrezselyem
10 dkg sajt
10 dkg zsemlemorzsa
1 dl olaj
Így készítsd el:
Mosd meg a cukkinit, reszeld le vagy gyaluld le, majd sózd be. Tedd félre 10-15 percre. Amint levet ereszt, nyomd ki belőle.
Egy tálban keverd össze a reszelt,kinyomott cukkinit a tojással, a zúzott fokhagymával, a borssal és a felaprított petrezselyemmel.
Add hozzá a reszelt sajtot, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapj.
Formázz belőle gombócokat, és forgasd meg őket a zsemlemorzsában, majd nem túl bő olajban süsd ki a cukkini fasirtokat. Jó étvágyat!
3.Káposztafasírt
Hozzávalók:
1 kisebb fej káposzta ( 60 dkg körüli )
2 db tojás
2 kis fej hagyma
6 ek zsemlemorzsa
só, bors, majoránna
Így készítsd el:
Vágd fel a káposztát hosszú , vékony csíkokra, és sós vízben főzd 10 percen keresztül. Szűrd le és hagyd teljesen kihűlni.
Dinszteld meg az apróra vágott hagymát kevés olajon, és amikor kihűlt, keverd össze a káposztával. Használj nagyobb tálat. Add hozzá a tojásokat, a fűszereket és a zsemlemorzsát. Alaposan dolgozd össze , hogy fasírt állagú masszát kapj.
Vizes kézzel formázz golyókat, és süsd ki őket forró olajban. Csepegtesd le őket, majd tálalhatod is!