A tavasz egyik isteni finom étele a kaporszósz. Egészséges, ízletes és gyorsan elkészíthető. Főtt húsok, sült húsok mellé, kolbásszal fogyaszthatod. Mutatjuk a receptet:
Hozzávalók:
4 csokor friss kapor
1 fej vöröshagyma
4 dl főzőtejszín
1 tk liszt
vaj
tej
só
Így készítsd el:
Tisztítsd meg a kaprot, és vágd fel nagyon apróra. A hagymát is vágd össze, és vajon dinszteld meg, és adj hozzá egy csipet sót.
Két evőkanálnyi kaprot tegyél félre, a többit add hozzá a hagymához. Fedő alatt 15 percig dinszteld , kis lángon.
Ezután a lisztet keverd el csomómentesen a főzőtejszínnel, és öntsd a kaporhoz. Ha nagyon sűrű lett, akkor tejjel hígítsd. Ízlés szerint adj még hozzá sót, ha szükséges, és ha rottyant egyet, vedd le a tűzről, tedd bele a maradék kaprot. Frissen facsart citrommal igazán kellemes csavart adhatsz az ízeknek. Próbáld ki!