RETRO RÁDIÓ

Így készül a friss és illatos tavaszi kaporszósz

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 05. 07. 15:30

Ha szereted a kaprot, szedd le a kertből, vagy szerezd be frissen. Ezt a receptet pedig ne hagyd ki!

A tavasz egyik isteni finom étele a kaporszósz. Egészséges, ízletes és gyorsan elkészíthető. Főtt húsok, sült húsok mellé, kolbásszal fogyaszthatod. Mutatjuk a receptet:

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 4 csokor friss kapor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 tk liszt
  • vaj
  • tej

Így készítsd el:

  1. Tisztítsd meg a kaprot, és vágd fel nagyon apróra. A hagymát is vágd össze, és vajon dinszteld meg, és adj hozzá egy csipet sót. 
  2. Két evőkanálnyi kaprot tegyél félre, a többit add hozzá a hagymához. Fedő alatt 15 percig dinszteld , kis lángon. 
  3. Ezután a lisztet keverd el csomómentesen a főzőtejszínnel, és öntsd a kaporhoz. Ha nagyon sűrű lett, akkor tejjel hígítsd. Ízlés szerint adj még hozzá sót, ha szükséges, és ha rottyant egyet, vedd le a tűzről, tedd bele a maradék kaprot.  Frissen facsart citrommal igazán kellemes csavart adhatsz az ízeknek. Próbáld ki!

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.