"Időben szóltam, hogy elmebeteg" - Gulyás Gergely keményen beleszállt Magyar Péterbe

INSIDER
Létrehozva: 2023.05.07.

Így készül a friss és illatos tavaszi kaporszósz

Ha szereted a kaprot, szedd le a kertből, vagy szerezd be frissen. Ezt a receptet pedig ne hagyd ki!

Szerző Sors Edina

A tavasz egyik isteni finom étele a kaporszósz. Egészséges, ízletes és gyorsan elkészíthető. Főtt húsok, sült húsok mellé, kolbásszal fogyaszthatod. Mutatjuk a receptet:

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 4 csokor friss kapor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 dl főzőtejszín
  • 1 tk liszt
  • vaj
  • tej

Így készítsd el:

  1. Tisztítsd meg a kaprot, és vágd fel nagyon apróra. A hagymát is vágd össze, és vajon dinszteld meg, és adj hozzá egy csipet sót. 
  2. Két evőkanálnyi kaprot tegyél félre, a többit add hozzá a hagymához. Fedő alatt 15 percig dinszteld , kis lángon. 
  3. Ezután a lisztet keverd el csomómentesen a főzőtejszínnel, és öntsd a kaporhoz. Ha nagyon sűrű lett, akkor tejjel hígítsd. Ízlés szerint adj még hozzá sót, ha szükséges, és ha rottyant egyet, vedd le a tűzről, tedd bele a maradék kaprot.  Frissen facsart citrommal igazán kellemes csavart adhatsz az ízeknek. Próbáld ki!

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek