Létrehozva: 2023.04.02.

Marika, a csemegés elárulja, hogyan kell jól elkészíteni a húsvéti sonkát - videó

Nem bonyolult dolog, de ismerni kell a legfontosabb trükköt - így lesz igazán finom a húsvéti sonka!

A boltokat most elárasztotta a rengeteg sonka, a hagyományos füstölésűből most is van kötözött sonka, tarja, comb, csülök - meséli Serfőző Istvánné Marika, a főcsemegés, aki azt is elmondta: hatalmas most a roham az üzletekben, de az igazán nagy "verseny" jövő héten várható.

husvét
Fotó: zi3000 / Shutterstock

A jókedélyű tapasztalt csemegés asszonyság, Marika azt is elárulta, hogy mitől lesz igazán finom a húsvéti sonka: miután megfőtük, a sonkát a saját levében kell hagyni kihűlni! Ezzzel biztostjuk, hogy ne száradjon ki, ráadásul így őrzi meg az ízét, és finom szaftos lesz.  

Az is fontos, hogyan készítjük el a tojást. Marika módszere a következő: először megmossa, mégpedig alaposan, majd a sonka levébe  teszi bele: miután az megfőtt, kiveszi a fazékból, és abban a vízben főzi meg a tojásokat is. - Amikor a tojás elkészült, kiveszem őket, és visszateszem a sonkát, hogy a saját vizében hűljön ki - teszi hozzá Marika, aki szerint így tuti, hogy nem kiszáradt sonka kerül majd az asztalunkra az ünnep idején. 

Íme a videó is minderről:

Jó, ha elhisszük és követjük Marika néni tanácsát: a főcsemegés tapasztalatból beszél, és nem csak a sajátjából, hanem sok-sok vevővel is beszélgetett már erről.

Íme még néhány tuti tipp, hogy hogyan lesz tökéletes a húsvéti sonka.

Itt néhány jótanács, hogy hogyan válasszuk ki a húsvéti sonkának valót. Itt pedig arról olvashat, idén milyen óriási változás történt a húsvéti bevásárlás terén!

Az emberek többsége most rohanja meg a boltokat a húsvéti sonkáért. Hogy ki hogyan vásárol, arról egy videó:

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek