tóth gabi
Nem bonyolult dolog, de ismerni kell a legfontosabb trükköt - így lesz igazán finom a húsvéti sonka!
A boltokat most elárasztotta a rengeteg sonka, a hagyományos füstölésűből most is van kötözött sonka, tarja, comb, csülök - meséli Serfőző Istvánné Marika, a főcsemegés, aki azt is elmondta: hatalmas most a roham az üzletekben, de az igazán nagy "verseny" jövő héten várható.
A jókedélyű tapasztalt csemegés asszonyság, Marika azt is elárulta, hogy mitől lesz igazán finom a húsvéti sonka: miután megfőtük, a sonkát a saját levében kell hagyni kihűlni! Ezzzel biztostjuk, hogy ne száradjon ki, ráadásul így őrzi meg az ízét, és finom szaftos lesz.
Az is fontos, hogyan készítjük el a tojást. Marika módszere a következő: először megmossa, mégpedig alaposan, majd a sonka levébe teszi bele: miután az megfőtt, kiveszi a fazékból, és abban a vízben főzi meg a tojásokat is. - Amikor a tojás elkészült, kiveszem őket, és visszateszem a sonkát, hogy a saját vizében hűljön ki - teszi hozzá Marika, aki szerint így tuti, hogy nem kiszáradt sonka kerül majd az asztalunkra az ünnep idején.
Íme a videó is minderről:
Jó, ha elhisszük és követjük Marika néni tanácsát: a főcsemegés tapasztalatból beszél, és nem csak a sajátjából, hanem sok-sok vevővel is beszélgetett már erről.
Íme még néhány tuti tipp, hogy hogyan lesz tökéletes a húsvéti sonka.
Itt néhány jótanács, hogy hogyan válasszuk ki a húsvéti sonkának valót. Itt pedig arról olvashat, idén milyen óriási változás történt a húsvéti bevásárlás terén!
Az emberek többsége most rohanja meg a boltokat a húsvéti sonkáért. Hogy ki hogyan vásárol, arról egy videó: