Létrehozva: 2022.04.09.

Kiderült végre, mitől lesz szaftos a húsvéti sonka

Így készíts el a legfinomabb húsvéti sonkát idén! Mutatjuk, mire figyelj oda!

Szerző Sors Edina

Nem bonyolult elkészíteni a húsvéti sonkát, de az igazi szaftos sonka sikere a részletekben rejlik. Egyrészt érdemes nagyon jó minőségű sonkát venni, másrészt ajánlott nagyon odafigyelve, jó recept alapján elkészíteni. 

Vásárlásnál ezekre figyelj oda!

– Tudd meg, hogy milyen húsból készült a sonka, s azt is: gyorspácot vagy hagyományos eljárást használtak.

– Ha össze tudod nyomni a sonkát, akkor sok páclével készült!

– Nézd meg a sonka összetevőit a csomagoláson. Ha túl sok alkotóelemből áll, inkább hagyd ott!

– Ellenőrizd a lejárati időt, nem mindegyik húsvétra árult sonka jó még az ünnep idején!

– Természetesen az a legjobb, ha van saját hentesed, aki megbízható!

Fotó: Shutterstock

A húsvéti sonka receptje

Hozzávalók:

1, 5-2 kg füstőlt sertéscomb

4-5 gerezd fokhagyma

1 vöröshagyma

1 sárgarépa

10 szem bors

5 babérlevél

Így készítsd el: 

  1. Ha nagyon sós a sonka, akkor néhány órára mindenképpen áztasd be hideg vízbe – attól puha lesz.
  2. Tedd a sonkát egy nagyobb fazékba, öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Tedd hozzá a fokhagymát, a vöröshagymát, a répát, valamint a fűszereket.
  3. Forrald fel, majd habozd le és lassú tűzön, gyöngyöztetve főzd 2-2,5 órán át, attól függően mekkora  a sonka. Késsel, vagy hústűvel teszteld, hogy elég puha-e. Hagyd a főzőlében kihűlni, így szaftosabb lesz a sonka!
  4. Tálalás előtt szeleteld.

Tippek:

  • a főzőlevet ne dobd ki, tedd a hűtőbe vagy fagyaszd le, kitűnő alap ízletes levesekhez.
  • készítheted füstölt szárnyasból is a húsvéti sonkát, melynek főzési ideje 1-1,5 óra.
Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek