tóth gabi
Így készíts el a legfinomabb húsvéti sonkát idén! Mutatjuk, mire figyelj oda!
Nem bonyolult elkészíteni a húsvéti sonkát, de az igazi szaftos sonka sikere a részletekben rejlik. Egyrészt érdemes nagyon jó minőségű sonkát venni, másrészt ajánlott nagyon odafigyelve, jó recept alapján elkészíteni.
– Tudd meg, hogy milyen húsból készült a sonka, s azt is: gyorspácot vagy hagyományos eljárást használtak.
– Ha össze tudod nyomni a sonkát, akkor sok páclével készült!
– Nézd meg a sonka összetevőit a csomagoláson. Ha túl sok alkotóelemből áll, inkább hagyd ott!
– Ellenőrizd a lejárati időt, nem mindegyik húsvétra árult sonka jó még az ünnep idején!
– Természetesen az a legjobb, ha van saját hentesed, aki megbízható!
Hozzávalók:
1, 5-2 kg füstőlt sertéscomb
4-5 gerezd fokhagyma
1 vöröshagyma
1 sárgarépa
10 szem bors
5 babérlevél