RETRO RÁDIÓ

Miért kell áztatni a csirkemellet? Itt egy őrült jó recept

Miért kell áztatni a csirkemellet? Itt egy őrült  jó recept
Létrehozva2022. 02. 27. 10:00

Omlós, puha és zamatos, ráadásul másnap sem szárad ki, ha ezzel a módszerrel készíted. Az íze pedig egyenesen mennyei.

 

A hétvégi ebédek egyik legnépszerűbb fogása a rántott csirkemell; ám azt kevesen tudják, hogy akárcsak a sertéshúst, ezt is érdemes egy éjszakát áztatni. A csirkemell pácolása ugyanis sokkal omlósabbá teszi a húst, és rengetegféle fűszerrel meg tudod bolondítani, hogy isteni finom legyen. Mivel ez a hús hajlamos a kiszáradásra, nem árt, ha kap egy kis extra nedvességet – és ez nem csupán a tepsiben sült csirkére igaz, hanem a rántott csirkemellre is.

Fotó: Pixabay.com

Tej, író, joghurt

Változatos, hogy a csirkemell pácolása miben történhet: már azzal is sokat javítasz az ízvilágán, ha fűszeres olajban hagyod állni pár órát, hogy alaposan átjárják az ízek. Ám ettől nem lesz omlós és puha: utóbbinak az egész éjszakás, tejben, joghurtban vagy íróban pácolás a titka. Sokak szerint akkor a legfinomabb, ha íróban ázik egy éjszakát, és csak ezután kapja meg a panírbundát. Ám ha ez nincs otthon, megteszi a tej vagy a natúr joghurt is.

Isteni fűszerek, több változatban

Érdemes pácoláskor már befűszerezni a húst, hiszen csak így fogják átjárni az ízek: író vagy tej esetében a legjobb a fokhagymás-zsályás ízesítés, de ízlés szerint készítheted borsosan és fokhagymásan, vagy zöldfűszeresen is a csirkemellet. Ha hagyod a fűszeres lében állni egy éjszakát pihenni a csirkét és utána panírozod be, mennyei ízekre, és puha húsra számíthatsz.

Fotó: Pixabay.com

Kukoricapehely a roppanós panír titka

Ha pácolással már gondoskodtál róla, hogy omlós és finom legyen a csirkemell, akkor ideje a panírt is feldobni egy kicsit! A tökéletesen ropogós panírhoz kukoricakeményítőre és kukoricapehelyre lesz szükséged. Utóbbit zúzd össze apróra, majd amikor panírozod a lecsepegtetett húst, liszt helyett használj kukoricakeményítőt, zsemlemorzsa helyett pedig forgasd az apróra tört kukoricapehelybe. Ezután nincs más dolgod, mint kisütni forró olajban; és végül tálalni.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.