Létrehozva: 2021.04.06.

Nem szárad ki többet a rántott csirke, ha ezt az egy trükköt kipróbálod

Nincs is kiábrándítóbb, mint amikor kiszárad a rántott csirke. Ha betartod ezt a hasznos tanácsot, ezzel soha többet nem lesz gondod! Így ugyanis garantáltan szaftos és omlós lesz...

Könnyűnek tűnik a rántott csirke elkészítése, a végén sokszor mégis száraz lesz, mint a tapló. Sokan nem is gondolnák, hogy milyen apróságokon múlik, hogy tökéletes legyen. Nem csupán a sütés közben, de már az előkészületeknél is el lehet rontani, és később hiába minden igyekezet, nem lesz omlós és szaftos a hús. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelned, hogy legközelebb semmilyen hiba ne csússzon be.

Omlósan, ropogós panírral az igazi a rántott csirke! Fotó: Pixabay.com

Már a vásárlásnál eldől a rántott csirke sorsa

Fotó: Pixabay.com

Nagyon nem mindegy, miből készíted a rántott combot vagy csirkemellet: lehet, hogy elsőre gusztusosnak és frissnek tűnik a húsos pultban a csirke, de van néhány árulkodó jel, amiből kiderül, hogy bizony, napok óta ott áll. Az egyik ilyen az, ha ráncos a csirke bőre: ennek ugyanis a hússal egyetemben feszesnek kell lennie. A jóféle csirke színe fehér vagy halvány rózsaszín, a szabadtartásban nevelté sárga; bár utóbbit színezékekkel is elő tudják idézni.

Időben vedd elő a húst a hűtőből

A sütés csak a jéghegy csúcsa, a rántott csirke gondos előkészítést is igényel. Fotó: Pixabay.com

A megfelelő húsból is készülhet katasztrofális rántott csirke, ha azonnal feldolgozod, amint elővetted a hűtőszekrényből. Ugyanis a hideg hús le fogja hűteni a forró olajat, így hosszú ideig nem sülni, hanem az olajban állni fog, ettől pedig nem csupán kiszáradhat később, de rágós is lehet. Mielőtt nekiállnál az előkészületeknek, a sütés előtt legalább fél-, de inkább egy órával vedd ki a húst a hűtőből, hogy szoba-hőmérsékletű legyen.

A csirkemell kiemelt figyelmet igényel

Fotó: Shutterstock

Míg a combok általában kevésbé hajlamosak kiszáradni, ugyanez nem mondható el a mellről. Sütés előtt mindenképpen klopfold ki, így segítesz neki a puhulásban. Ha igazán omlósra akarod, áztasd elkészítés előtt egy órára sós vízbe őket. A csirkemell gyorsan átsül, ezért hamar kiszárad, így ügyelj rá, hogy a lehető legrövidebb idő alatt süljön meg.

A rántott csirke sütése művészet

Fotó: Shutterstock

Panírozás után kezdődhet a sütés; ha eddig mindent jól csináltál, itt még simán elronthatod. Forró olajba tedd a panírozott húsokat, és először mindig fedő alatt süsd őket. Ha az egyik oldala megsült, fordítsd meg őket, de erre a körre már ne tedd vissza a fedőt. Ha elkészült, rácson hagyd pihenni egy kicsit; így megszárad rajta annyira a bunda, hogy ropogós maradjon.

origo.hu

Döntött Oroszország, ez egész Európát érinti

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

borsonline.hu

Pénz üti a markukat: ez a négy csillagjegy garantáltan meg fog gazdagodni

vg.hu

Bejött a kínai válaszcsapás: a spanyolok már inkább kimaradnának a kereskedelmi háborúból

ripost.hu

Most jött a szörnyű hír: kisiklott egy vonat Magyarországon, zajlik a mentés

magyarnemzet.hu

Csavar Diósdon, újraszámlálással fordított a polgármesterjelölt

ripost.hu

3 csillagjegynek különös üzenetet küld idén nyáron az őrangyala

mindmegette.hu

Ez történik a testeddel, ha kukacos cseresznyét eszel

ripost.hu

Dühöngenek a Tesco dolgozói: ez a vásárlói szokás mindenkit az őrületbe kerget

ripost.hu

A tudósok is kővé dermedtek attól, ami az óceán mélyéről előkerült

ripost.hu

Kétperces helyesírási teszt: mennyit találsz el?

ripost.hu

Megbízhatsz bennük: ennek a négy csillagjegynek a legtisztábbak a szándékai

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

100 éves lett a magyarok kedvenc sajtja, így készítsd el olcsón te is otthon

FAZÉK

Soha többet ne dobd el a tejes dobozt, hihetetlen, mire használhatod

FAZÉK

Isteni finomság: Így készül a házi bodzaviráglekvár

FAZÉK

Ez hihetetlen, ettől az egyszerű trükktől lesz tökéletesen omlós az oldalas

FAZÉK

A tökéletes nyári zöldborsóleves 3 titka

FAZÉK

Hamis tökfőzelék, jobb, mint az eredeti! Így készítsd el

FAZÉK

Ettől a hozzávalótól lesz fejedelmi lakoma a lecsóból

FAZÉK

Nem hiszed el, mi a sokáig roppanós kovászos uborka titka