
Tej és liszt nélkül készül a fenséges banánpalacsinta
Minimális összetevőkből és nagyon gyorsan elkészíthető ez a finomság.
Palacsinta tej és liszt nélkül? Ráadásul szódavíz sem kell hozzá? Így igaz! A mindössze öt alkotóelemből álló banánpalacsinta fő összetevője – nevéből adódóan – a banán, illetve kell még hozzá két tojás, no meg egy kevés sütőpor, vaníliakivonat és olaj. Próbáld ki ezt a gyors és finom édességet!

Hozzávalók:
1 nagyobb banán
2 tojás
1 csipetnyi sütőpor
1 csepp vaníliakivonat
1 teáskanál napraforgóolaj
Elkészítés:
A meghámozott banánt villával sűrű pürévé nyomkodjuk.
A két tojást verjük fel, majd öntsük hozzá a banánpüréhez. Keverjük össze, és adjuk hozzáadjuk a sütőport meg a vaníliakivonatot.
A tűzhelyen közepes hőmérsékleten forrósítsuk fel a palacsintasütőt, és kenjük ki a napraforgóolaj felével. A masszából tegyünk egy adagot a palacsintasütőbe, 1-2 percig süssük mindkét oldalát, majd tegyük tányérra.
Jó étvágyat!
(Forrás: Mindmegette)






