Marics Peti
Próbáld ki ezt a négy tortaalapot, döntsd el, melyik ízlik a legjobban.
Mutatunk négy fantasztikus tortaalapot, neked melyik a kedvenced?
A magos tortalapot használhatod pl. túrós-almás krémmel töltve. Isteni íze lesz, ha a müzlit előtte serpenyőben, zsiradék nélkül megpirítod, és utána vajjal összedolgozod.
Sötét alapja lesz a tortádnak, ha csokis keksszel készíted el. Szuper választás, ha fanyar, vagy savanykás gyümölcsöket használsz, így tökéletes szederhez, áfonyához és a túrókrémhez. Aprított csokit is keverhetsz hozzá.
Még ropogósabb és különösen ízletes lesz, ha vaj helyett olvasztott csokoládéval kevered össze. Natúr helyett cukormázas vagy mézes-mandulás pelyhet is használhatsz.
A semleges ízű, omlós vagy vajas kekszek alkalmasak tortamorzsa készítésére. Remekül ízesíthetők fűszerekkel, pl. fahéjjal vagy vaníliával, likőrrel, esetleg darált olajos magvakkal.
1. Tördelés: Egy 26 cm-es, kapcsos tortaformához tegyél kb. 20 dkg hozzávalót a fentiek közül egy nejlonzacskóba, aminek a száját aztán gumizd össze jó szorosan! Addig forgasd rajta a sodrófát, amíg finom morzsa nem lesz belőle.
2. Gyúrás: Olvassz meg 12-13 dkg vajat vagy margarint! (A vaj felét helyettesítheted olvasztott csokoládéval.) Ha kissé kihűlt, öntsd a morzsához, és alaposan gyúrd össze!
Tipp: Sok kalóriát megspórolhatsz, ha zsírszegény margarint használsz.
3. Formázás: A masszát jól nyomkodd bele margarinnal kikent vagy sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformába, majd legalább 30 percre állítsd a hűtőszekrénybe! Utána megkenheted krémmel. Nem kell sütni!
Forrás: vidékíze.hu