A répatorta sokak kedvence, nagy népszerűségnek örvend. Ez a fűszeres, puha sütemény ha jól készíted el, tökéletes lesz. Ráadásul gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Íme a recept:
Hozzávalók:
30 dkg sárgarépa
3 db tojás
15 dkg cukor
1,5 dl olaj
20 dkg rizsliszt
1 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
1 tk vaníliakivonat
1kk őrölt fahéj
1 kk őrölt kardamom
1 kk gyömbér
1 csipet só
tetejére:
15 dkg krémsajt
5 dkg porcukor
3 ek kókuszreszelék
1 kk vaníliakivonat
Így készítsd el:
Tisztítsd meg a sárgarépát és reszeld le finom reszelőn
A tojásokat egy keverőtálba üsd fel, add hozzá a cukrot, és habverővel kifehéredésig verd jó habosra.
Folyamatos keverés mellett apránként add hozzá az olajat és a vaníliakivonatot, ezzel habosítsd tovább 4 percen keresztül.
Mérd ki a rizslisztet egy másik tálba, add hozzá a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, az őrölt fahéjat, kardamomot, gyömbért, és vegyítsd el. Majd a tojásos keverékhez add hozzá több részletben, folyamatos keverés mellett.
Legvégül add hozzá a reszelt répát is, és fakanállal vagy spatulával forgasd össze.
Öntsd bele egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy tortaformába, a tetejét simítsd el, és 180 C fokos sütőben, légkeverés mellett 35-40 perc alatt süsd meg. Tűpróbával ellenőrizd, majd vedd ki és hagyd kihűlni.
A tetejére a krémhez a krémsajtot a vaníliakivonatot és a porcukrot alaposan keverd össze, és a répatortára simíthatod. Kókuszreszelékkel hintsd meg, szeletelve tálalhatod is.