Létrehozva: 2023.03.19.

Megújult a répatorta és eszméletlen finom lett

Ezt a fűszeres finomságot neked is meg kell kóstolnod! Mutatjuk a receptet.

Szerző Sors Edina

A répatorta sokak kedvence, nagy népszerűségnek örvend. Ez a fűszeres, puha sütemény ha jól készíted el, tökéletes lesz. Ráadásul gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Íme a recept:

Carrot,And,Almond,Cake,,Traditional,Italian,Carrot,And,Almond,Cake
Fotó: Tatiana Vorona / shutterstock

Hozzávalók:

  • 30 dkg sárgarépa
  • 3 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 dl olaj
  • 20 dkg rizsliszt
  • 1 kk sütőpor
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 1kk őrölt fahéj
  • 1 kk őrölt kardamom
  • 1 kk gyömbér
  • 1 csipet só

tetejére:

  • 15 dkg krémsajt
  • 5 dkg porcukor
  • 3 ek kókuszreszelék
  • 1 kk vaníliakivonat

Így készítsd el:

  1. Tisztítsd meg a sárgarépát és reszeld le finom reszelőn
  2. A tojásokat egy keverőtálba üsd fel, add hozzá a cukrot, és habverővel kifehéredésig verd jó habosra.
  3. Folyamatos keverés mellett apránként add hozzá az olajat és a vaníliakivonatot, ezzel habosítsd tovább 4 percen keresztül.
  4. Mérd ki a rizslisztet egy másik tálba, add hozzá a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, az őrölt fahéjat, kardamomot, gyömbért, és vegyítsd el. Majd a tojásos keverékhez add hozzá több részletben, folyamatos keverés mellett.
  5. Legvégül add hozzá a reszelt répát is, és fakanállal vagy spatulával forgasd össze.
  6. Öntsd bele egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy tortaformába, a tetejét simítsd el, és 180 C fokos sütőben, légkeverés mellett 35-40 perc alatt süsd meg. Tűpróbával ellenőrizd, majd vedd ki és hagyd kihűlni.
  7. A tetejére a krémhez a krémsajtot a vaníliakivonatot és a porcukrot alaposan keverd össze, és a répatortára simíthatod. Kókuszreszelékkel hintsd meg, szeletelve tálalhatod is.

Jó étvágyat!

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek