Ezt a fűszeres finomságot neked is meg kell kóstolnod! Mutatjuk a receptet.
A répatorta sokak kedvence, nagy népszerűségnek örvend. Ez a fűszeres, puha sütemény ha jól készíted el, tökéletes lesz. Ráadásul gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Íme a recept:
Fotó: Tatiana Vorona / shutterstock
Hozzávalók:
30 dkg sárgarépa
3 db tojás
15 dkg cukor
1,5 dl olaj
20 dkg rizsliszt
1 kk sütőpor
1 kk szódabikarbóna
1 tk vaníliakivonat
1kk őrölt fahéj
1 kk őrölt kardamom
1 kk gyömbér
1 csipet só
tetejére:
15 dkg krémsajt
5 dkg porcukor
3 ek kókuszreszelék
1 kk vaníliakivonat
Így készítsd el:
Tisztítsd meg a sárgarépát és reszeld le finom reszelőn
A tojásokat egy keverőtálba üsd fel, add hozzá a cukrot, és habverővel kifehéredésig verd jó habosra.
Folyamatos keverés mellett apránként add hozzá az olajat és a vaníliakivonatot, ezzel habosítsd tovább 4 percen keresztül.
Mérd ki a rizslisztet egy másik tálba, add hozzá a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, az őrölt fahéjat, kardamomot, gyömbért, és vegyítsd el. Majd a tojásos keverékhez add hozzá több részletben, folyamatos keverés mellett.
Legvégül add hozzá a reszelt répát is, és fakanállal vagy spatulával forgasd össze.
Öntsd bele egy kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy tortaformába, a tetejét simítsd el, és 180 C fokos sütőben, légkeverés mellett 35-40 perc alatt süsd meg. Tűpróbával ellenőrizd, majd vedd ki és hagyd kihűlni.
A tetejére a krémhez a krémsajtot a vaníliakivonatot és a porcukrot alaposan keverd össze, és a répatortára simíthatod. Kókuszreszelékkel hintsd meg, szeletelve tálalhatod is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.