Egy kis friss ízre vágysz? Az olaszok nemcsak a paradicsomos spagettik elkészítésében profik, imádják a citromos, chilis, gyors és könnyű ebédet is. Nagy kedvencük természetesen a parmezán sem maradhat le erről a könnyedén elegáns tésztáról. Ezt a receptet neked is ismerned kell!
Citromos-chilis spagetti
Hozzávalók:
400 g spagetti
3 db citrom
100 g reszelt parmezán
citromfű/bazsalikom (opcionális)
garnélarák (opcionális)
chili
vaj
só
bors
Így készítsd el:
Főzd meg a tésztát forró vízben. Közben a citromfüvet és a chilit vágd apróra, reszeld le a citrom héját, majd facsard ki.
Olvaszd meg a vajat egy serpenyőben, futtasd át benne a citrom héját, a chilit és a citromfüvet, majd adj az egészhez egy merőkanálnyi levet a tészta főzőlevéből.
A vajas szószba reszeld bele a parmezánt, öntsd bele a frissen facsart citrom levét, majd add hozzá az al dente vagyis kicsit még roppanósra főzött tésztát is. Alaposan forgasd össze a szósszal.
Tálaláskor tegyél rá még parmezánt, citromfüvet és díszítsd egy kevés citromhéjjal.