RETRO RÁDIÓ

Olcsóbb és finomabb a rakott krumpli, ha így készíted

Létrehozva2022. 12. 22. 17:30

Valaha spórolós ételnek számított, de a mostani árak mellett ez már nem feltétlen igaz rá. Az olcsó rakott krumpli szerencsére így is elkészíthető, csak némi rafinériára van szükség. Mutatjuk, hogyan tudod megújítani!

Az olcsó rakott krumpli titka, hogy lecserélsz néhány drágább összetevőt: mert, bár a tojás és a burgonya ársapkás, a kolbász és a tejföl miatt rendkívül drága lehet ez a fogás. Szerencsére mindkettő lecserélhető, és a rakott krumpli íze így is isteni lesz. A titok nyitja, hogy a tejföl helyett görög joghurtot használsz, kolbász helyett pedig darált húst – melyet úgy fűszerezhetsz, hogy valódi kolbászíze legyen. Mutatjuk az olcsó rakott krumpli receptjét!

Az olcsó rakott krumpli titka, hogy jól helyettesíted a kolbászt és a tejfölt.
Isteni finom így az olcsó rakott krumpli. Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 6 db tojás
  • 4,5 dl görög joghurt
  • 0,5 kg darált sertéscomb
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 tk só
  • 2 tk őrölt kömény
  • 2 tk bors
  • 3 tk őrölt pirospaprika
Nem kell teljesen megfőzni a krumplit! Fotó: Pixabay.com

Elkészítés: 

  • Alaposan mosd meg a krumplikat, majd héjastul tedd fel őket főni annyi vízben, hogy ellepje őket. 20 percig főzd, de ne legyen teljesen puha. Ha kész, vedd le a tűzhelyről, még melegen hámozd meg őket, és hagyd kihűlni.
  • A tojásokat sós, hideg vízben főzd 10 percig, majd hideg vízbe mártva azonnal hűtsd le őket. Ha kihűltek, hámozd meg őket.
  • Készítsd el a kolbászhúst: egy nagyobb serpenyőben kevés olajjal tedd fel a darált húst a tűzhelyre, és add hozzá az apróra zúzott fokhagymát, a fűszereket és a sót. Ha szükséges, önts alá vizet, és párold együtt fedő alatt a fűszerekkel 40 percig.
  • Kenj ki egy mélyebb tepsit vajjal vagy olajjal, karikázd az aljára a krumpli felét, és kicsit sózd meg. Tedd a tetejére a darált húst, a karikára vágott főtt tojásokat, majd kend meg a görög joghurt felével. A maradék krumplit tedd a tetejére, egyenletesen vond be a görög joghurt másik felével, és szórj a tetejére egy kevés zsemlemorzsát.
  • 180 Celsius fokos sütőben addig süsd, míg a joghurt és a morzsa aranybarnára pirul. Savanyúsággal tálald.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.