RETRO RÁDIÓ

Ettől lesz sokkal finomabb a rakott krumpli, ezt a trükköt imádni fogod

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2022. 11. 13. 11:20

Könnyű és ízletes ez a különleges rakott krumpli. Adunk egy tippet, hogy hogyan változtass az eredeti recepten.

Felejtsd el egy kis időre a klasszikus rakott krumplit, vesd be a tuti trükköt, hagyd most ki a húst és lepd meg a családot egy krémesebb változatával. Nagy meglepetés lesz nekik ez a finomság. Néha jó változtatni és eltérni a megszokottól. Íme a szuperkönnyű rakott krumpli receptje.

Krémes rakott krumpli

Potato,Casserole,Or,Potato,Gratin.,Backed,Potato,Slices,With,Creamy
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 2 ek liszt
  • 5 dl tej
  • 2 dl víz
  • 10 dkg parmezán
  • kakukkfű
  • őrölt szerecsendió
  • só, bors
  • rozmaring a tetejére (opcionális)

 

Így készítsd el:

  1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
  2. A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg, vágd apróra. Olajon párold meg a kakukkfűvel együtt, nagyjából 5 perc alatt.
  3. Szórd rá a lisztet, és a tejjel, vízzel lassan engedd fel. Folyamatos keverés mellett 5 perc alatt sűrítsd be. Sózd, borsozd és tegyél bele szerecsendiót is, majd tedd félre.
  4. Pucold meg a burgonyát és vágd fel vékony karikákra. Egy tűzálló edényt kenj ki vajjal. Rétegezd bele a krumpli 1/3-át, tedd rá a hagymás szósz felét.
  5. Rétegezd a következő 1/3 rész krumplit, és tedd rá a maradék szószt. Végül ismét jöhet a krumpli, amit helyezz el gusztusosan és szórd rá a reszelt parmezánt.
  6. Fedd le alufóliával és 40 percre tedd be a sütőbe, majd vedd le a fóliát és pirítsd meg a tetejét, amíg aranybarna nem lesz. Ez nagyjából még 10 perc.

Tálald ízlésesen, jó étvágyat!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.