Felejtsd el egy kis időre a klasszikus rakott krumplit, vesd be a tuti trükköt, hagyd most ki a húst és lepd meg a családot egy krémesebb változatával. Nagy meglepetés lesz nekik ez a finomság. Néha jó változtatni és eltérni a megszokottól. Íme a szuperkönnyű rakott krumpli receptje.
Krémes rakott krumpli
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
4 ek olívaolaj
2 ek liszt
5 dl tej
2 dl víz
10 dkg parmezán
kakukkfű
őrölt szerecsendió
só, bors
rozmaring a tetejére (opcionális)
Így készítsd el:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg, vágd apróra. Olajon párold meg a kakukkfűvel együtt, nagyjából 5 perc alatt.
Szórd rá a lisztet, és a tejjel, vízzel lassan engedd fel. Folyamatos keverés mellett 5 perc alatt sűrítsd be. Sózd, borsozd és tegyél bele szerecsendiót is, majd tedd félre.
Pucold meg a burgonyát és vágd fel vékony karikákra. Egy tűzálló edényt kenj ki vajjal. Rétegezd bele a krumpli 1/3-át, tedd rá a hagymás szósz felét.
Rétegezd a következő 1/3 rész krumplit, és tedd rá a maradék szószt. Végül ismét jöhet a krumpli, amit helyezz el gusztusosan és szórd rá a reszelt parmezánt.
Fedd le alufóliával és 40 percre tedd be a sütőbe, majd vedd le a fóliát és pirítsd meg a tetejét, amíg aranybarna nem lesz. Ez nagyjából még 10 perc.