A zöldségek általában nem a magas fehérjetartalmukról nevezetesek. Pedig akad köztük olyan, amelyikben elég sok található ebbõl a fontos tápanyagból. Egyetlen "hibájuk", hogy nem tartalmaznak minden esszenciális aminosavat, így érdemes õket teljes kiõrlésû gabonafélékkel kombinálni. Mutatjuk a legjobbakat.
Zöldborsó
Fél csészényi borsó három és fél gramm fehérjét tartalmaz.
Spenót
Fél csészényiben három gramm fehérje van. Fogyaszd akár nyersen, zöld turmixként.
Héjában sült burgonya
Egy közepes burgonyával három gramm fehérjét vehetsz magadhoz.
Brokkoli
A brokkolinak nem csak rosttartalma nagy (2,6 gramm egy fél csészényiben): adagonkénti két grammjával fehérjével is alaposan feltölt.
Kelbimbó
Sokan nem szeretik, pedig valóságos táplálkozási szupersztár. Fél csészényiben két gramm fehérje van, emellett pedig 247 milligramm káliummal és 110 mikrogramm K-vitaminnal lát el.
Kukorica
Tudjuk, hogy a kukorica gabona – nyersen mégis leginkább zöldségként fogyasztjuk. Fél csésze kukoricaszemben két gramm fehérje van, így sokáig eltelve érezheted magad tőle.
