tóth gabi
A zöldségek általában nem a magas fehérjetartalmukról nevezetesek. Pedig akad köztük olyan, amelyikben elég sok található ebbõl a fontos tápanyagból. Egyetlen "hibájuk", hogy nem tartalmaznak minden esszenciális aminosavat, így érdemes õket teljes kiõrlésû gabonafélékkel kombinálni. Mutatjuk a legjobbakat.
Fél csészényi borsó három és fél gramm fehérjét tartalmaz.
Fél csészényiben három gramm fehérje van. Fogyaszd akár nyersen, zöld turmixként.
Egy közepes burgonyával három gramm fehérjét vehetsz magadhoz.
A brokkolinak nem csak rosttartalma nagy (2,6 gramm egy fél csészényiben): adagonkénti két grammjával fehérjével is alaposan feltölt.
Sokan nem szeretik, pedig valóságos táplálkozási szupersztár. Fél csészényiben két gramm fehérje van, emellett pedig 247 milligramm káliummal és 110 mikrogramm K-vitaminnal lát el.
Tudjuk, hogy a kukorica gabona – nyersen mégis leginkább zöldségként fogyasztjuk. Fél csésze kukoricaszemben két gramm fehérje van, így sokáig eltelve érezheted magad tőle.