
Ettől a trükktől lesz isteni a töltött káposzta
Mennyei lesz ettől a hozzávalótól ez az ünnepi étel. Az isteni töltött káposzta titka nem más, mint egy kevés lángolt kolbász; de nem mindegy, hogyan kerül a fazékba. Mutatjuk a receptet!
Szinte nincs is család, ahol ne kerülne az asztalra ez a hagyományos ünnepi étel. Az isteni töltött káposzta egyik titka, hogy hibátlan legyen a savanyú káposzta, de ha a töltelékbe kerül egy kevés lángolt kolbász, akkor mindenki megnyalja utána a tíz ujját. Nem árt, ha emellett kerül a fazékba egy kevés füstölt hús is; így az ízek sokkal intenzívebbek lesznek. Mutatjuk az isteni töltött káposzta receptjét!

Hozzávalók:
- 1 fej savanyú káposzta
- 1kg darált sertéshús
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 10 dkg rizs
- 1 szál puha lángolt kolbász
- 40 dkg füstölt sertésoldalas
- só, bors, pirospaprika

Elkészítés:
- Készítsd el a tölteléket: a megmosott rizst keverd össze egy nagy tálban a darált hússal, az apróra vágott vöröshagymával, a reszelt fokhagymával, majd sózd, borsozd, add hozzá a pirospaprikát. A lángolt kolbászt aprítóval vagy húsdarálóval daráld le, add hozzá a töltelékhez, és az egészet jó alaposan gyúrd össze.
- Göngyöld a savanyított káposztalevelekbe a tölteléket. A maradék leveleket csíkokra vágva halmozd egy lábas aljára, tegyél rá füstölt bordát, arra pedig a töltött leveleket. Öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd takard be a töltelékek tetejét is levelekkel, és lassú tűzön, egy-másfél óra alatt főzd készre.
TIPP: A töltött káposztát érdemes szálas savanyúkáposztával felturbózni. A fazékban alulra és fölülre is teríts el egy-egy réteget. Így sokkal nagyobb lesz a kész töltött káposzta mennyisége!






