
Ne dobd ki a maradék sütőtököt, ezt a finomságot készítsd belőle!
Az ősz igazi sztárja a sütőtök, hiszen lehetetlen ellenállni neki, ahogy frissen sütve, illatosan és édesen kikerül a sütőből. Ezért nehezen elképzelhető, hogy maradna belőle; de ha mégis előfordul, készíts belőle pikáns, különleges reggeli finomságot!
Sokszor komoly fejtörést tud okozni, mi kerüljön a kenyérre a reggelinél a vajon, szalámin kívül; de szerencsére rengeteg zöldségből lehet szendvicskrémet készíteni. Bár elsőre bizonyára furcsának tűnik az ötlet, hogy a megmaradt sült tök ilyen formában végezze, az végeredmény egyszerre sós, édes, különleges kennivaló lesz, amit nemcsak szendvicskrémként, de mártogatósként is felhasználhatsz. Ráadásul ez a reggeli kiadós, laktató és olcsó is. Mutatunk egy egyszerű receptet arra az esetre, ha megmaradt néhány szelet sült tök!

Sütőtökös szendvicskrém recept
Hozzávalók:
- 50 dkg sült tök
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 pohár natúr joghurt
- só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
- A tök húsát kapard egy edénybe, a héjakat dobd ki. Villával vagy botmixerrel pürésítsd a tököt, majd add hozzá az apróra vágott vagy reszelt hagymát.
- Mehet bele a só, bors, majd a natúr joghurt. Alaposan keverd össze a hozzávalókat. Ha nem elég kenhető a krém, keverj hozzá még egy kevés joghurtot addig, míg krémes állagot nem kapsz.
- Tárold hűtőben a sütőtök krémet pár órán keresztül, így összeérnek az ízek. Pirítósra kenve isteni, de jól passzolnak hozzá a lágy sajtok is.






