RETRO RÁDIÓ

Ne dobd ki a maradék sütőtököt, ezt a finomságot készítsd belőle!

Létrehozva2022. 11. 19. 13:20

Az ősz igazi sztárja a sütőtök, hiszen lehetetlen ellenállni neki, ahogy frissen sütve, illatosan és édesen kikerül a sütőből. Ezért nehezen elképzelhető, hogy maradna belőle; de ha mégis előfordul, készíts belőle pikáns, különleges reggeli finomságot!

Sokszor komoly fejtörést tud okozni, mi kerüljön a kenyérre a reggelinél a vajon, szalámin kívül; de szerencsére rengeteg zöldségből lehet szendvicskrémet készíteni. Bár elsőre bizonyára furcsának tűnik az ötlet, hogy a megmaradt sült tök ilyen formában végezze, az végeredmény egyszerre sós, édes, különleges kennivaló lesz, amit nemcsak szendvicskrémként, de mártogatósként is felhasználhatsz. Ráadásul ez a reggeli kiadós, laktató és olcsó is. Mutatunk egy egyszerű receptet arra az esetre, ha megmaradt néhány szelet sült tök!

Sandwiches,With,Pumpkin,Dip,On,Bright,Grey,Cutting,Board.,Homemade
Ha vendégeket vársz, akkor is kapóra jön. Fotó: giedre vaitekune / Shutterstock

Sütőtökös szendvicskrém recept

Hozzávalók:

  • 50 dkg sült tök
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 pohár natúr joghurt
  • só, bors ízlés szerint
Kevés hozzávalóból, pár perc alatt elkészíthető. Fotó: Pixabay.com

Elkészítés:

  • A tök húsát kapard egy edénybe, a héjakat dobd ki. Villával vagy botmixerrel pürésítsd a tököt, majd add hozzá az apróra vágott vagy reszelt hagymát.
  • Mehet bele a só, bors, majd a natúr joghurt. Alaposan keverd össze a hozzávalókat. Ha nem elég kenhető a krém, keverj hozzá még egy kevés joghurtot addig, míg krémes állagot nem kapsz.
  • Tárold hűtőben a sütőtök krémet pár órán keresztül, így összeérnek az ízek. Pirítósra kenve isteni, de jól passzolnak hozzá a lágy sajtok is. 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.