Maradt egy alma otthon? Szeretnél csinálni valami isteni finom és diétás reggelit? Ezt az almás zabsütit neked találták ki! Liszt- és cukormentes, ráadásul még napok múlva is megeheted! Már, ha marad belőle. Ne hagyd ki az étrendedből: nem csak reggelire finom, desszertnek is tálalhatod!
Egészséges almás zabsüti
Hozzávalók:
1 csésze zabpehely
1 db alma, meghámozva, apróra vágva
3 ek méz
1 tk vanília
1 tk fahéj
1/2 tk szódabikabóna
1/2 tk sütőpor
3 ek joghurt
2 db tojás
1 ek vaj, vagy kókuszolaj
Így készítsd el:
180 C fokra melegítsd elő a sütőt.
Botmixerrel az összes hozzávalót és a 3/4 rész zabpelyhet dolgozd össze. Majd a maradék zabot is tedd hozzá.
Egy kisebb tepsit vagy tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a masszát.
20-30 percig süsd, fogpiszkálóval nézd meg, hogy készen van-e a tészta.
Hagyd a sütit kihűlni. Szeleteld fel ízlésesen. Tedd a hűtőbe egy légmentesen zárható dobozba legalább egy órára, de akár egy éjszakára. Este is elkészítheted, reggelire tökéletes lesz!
Jó étvágyat!
Te tudtad?
A zab egyik legfőbb tulajdonsága, hogy tápanyag-összetétele rendkívül kiegyensúlyozott. Kiváló rost- és szénhidrátforrás, az egyik fontos poliszacharidja a béta-glükán. Más gabonákhoz képest több fehérjét és zsiradékot tartalmaz, valamint fontos vitaminok és ásványi anyagok találhatók benne.