FITTFAZÉK

Liszt- és cukormentes ez a mennyei csokis-banános muffin

A csoki és a banán remek párost alkot a muffinban is! Ráadásul ezt a finomságot gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Gyorsan, egészséges édességet készíthetsz, mutatjuk a receptet:

Készíts isteni muffint paleo és gluténmentesen, banánból és csokoládéból! Mutatjuk a gyors és egyszerű receptet!

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 1 csésze érett banán összenyomva
  • 1/3 csésze mandulaliszt
  • 1/3 csésze kókuszliszt
  • ½ csésze olvasztott kókuszolaj
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 1/3 csésze juharszirup/ vagy más diétás édesítő
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1/3 csésze kakaópor
  • 2 kiskanál só
  • ½ kiskanál szódabikarbóna
  • 2 evőkanál mini csokoládé chips

 

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 170 fokra.

2. 12-es muffin formába tegyél papírt.

3. Egy tálban keverd össze a tojásokat, a juharszirupot, a banánt, és a kókuszolajat, amíg össze nem áll.

4. Külön, egy másik tálban keverd össze a kókuszlisztet, mandula lisztet, kakaóport, sót, szódabikarbónát és a sütőport.

5. A száraz összetevőket lassan adagold a másik tálban lévő  összetevőkhöz, keverd alaposan össze. Végül add hozzá a csoki chipseket.

6. Az előkészített formába tölts azonos mennyiségű muffin tésztát. Süsd 22-24 percen keresztül az előmelegített sütőben.

7. Hagyd hűlni 15 percig.

Jó étvágyat!