
Sörlevest vacsorára, ezt minden férfi imádja
Ezt még azok is szívesen kanalazzák, akik egyébként nem levespártiak! A különleges, krémes leves az őszi borongós időben is feldobja az esti menüt. Elkészíteni pedig pofonegyszerű és villámgyors.
Ezt a sajtos és pikáns levest legalább egyszer érdemes elkészíteni – főleg, hogy utána rendszeresen követelni fogják a család felnőtt tagjai. Sok férfinak nem a kedvenc fogása a leves, de erre egyszerűen képtelenség nemet mondani; és nem csupán a sör, hanem a gazdag, különleges ízek miatt. Elkészítése még a kezdő szakácsoknak sem okoz fejtörést, és szinte a végtelenségig variálható: készülhet sajttal, pirított kolbásszal, és az sem mindegy, milyen fajta sört használunk. A barna sörtől karakteres, édeskés lesz, a világos sörtől enyhén kesernyés, búzasörrel pedig krémes, lágy, ami mellé isteni a cheddar sajt. Utóbbihoz mutatunk egy tuti receptet.

Sörleves recept
Hozzávalók
- 3 dl búzasör
- 1 fej hagyma
- 10 dkg bacon
- 5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg cheddar sajt
- 2 ek liszt
- 2,5 dl tej
- só és bors ízlés szerint

Elkészítés:
- Kevés olajon pirítsd meg a kockákra vágott bacont vagy kolozsvári szalonnát, majd tedd félre.
- Vágd apró kockákra a hagymát, reszeld le a megpucolt fokhagymagerezdeket, és dinszteld meg őket együtt a vajon.
- Szórd a lisztet az üvegesre pirult hagymára, és keverd addig, míg halvány barna színe nem lesz. Ekkor öntsd fel a sörrel, majd keverd csomómentesre. Sózd, borsozd ízlés szerint.
- Ha felforrt, add hozzá a tejet.
- Reszeld le a sajtot, majd oszd három részre: kétharmadát tedd a levesbe, a többit rakd félre. Kevergesd addig, míg a sajt fel nem olvad a levesben.
- Ezután vedd le a tűzről a levest, majd hagyd hűlni egy kicsit. Tálaláskor keverd bele a pirított baconkockákat, majd tegyél a tetejére reszelt sajtot, apróra vágott petrezselymet.






