RETRO RÁDIÓ

Sörlevest vacsorára, ezt minden férfi imádja

Létrehozva2022. 10. 12. 17:50

Ezt még azok is szívesen kanalazzák, akik egyébként nem levespártiak! A különleges, krémes leves az őszi borongós időben is feldobja az esti menüt. Elkészíteni pedig pofonegyszerű és villámgyors.

Ezt a sajtos és pikáns levest legalább egyszer érdemes elkészíteni – főleg, hogy utána rendszeresen követelni fogják a család felnőtt tagjai. Sok férfinak nem a kedvenc fogása a leves, de erre egyszerűen képtelenség nemet mondani; és nem csupán a sör, hanem a gazdag, különleges ízek miatt. Elkészítése még a kezdő szakácsoknak sem okoz fejtörést, és szinte a végtelenségig variálható: készülhet sajttal, pirított kolbásszal, és az sem mindegy, milyen fajta sört használunk. A barna sörtől karakteres, édeskés lesz, a világos sörtől enyhén kesernyés, búzasörrel pedig krémes, lágy, ami mellé isteni a cheddar sajt. Utóbbihoz mutatunk egy tuti receptet.

Homemade,Beer,Cheese,Soup,With,Chives,And,Bread
A szalonna és a sajt isteni ízt ad ennek a különleges levesnek. Fotó: Shutterstock

Sörleves recept

Hozzávalók

  • 3 dl búzasör
  • 1 fej hagyma
  • 10 dkg bacon
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg cheddar sajt
  • 2 ek liszt
  • 2,5 dl tej
  • só és bors ízlés szerint
Close,Up,Of,A,Glass,Of,Unfiltered,Cold,Wheat,Beer
Főzés után sem párolog el minden alkohol, ezért gyerekeknek nem ajánlott a sörleves! Fotó: Shutterstock

Elkészítés:

  • Kevés olajon pirítsd meg a kockákra vágott bacont vagy kolozsvári szalonnát, majd tedd félre.
  • Vágd apró kockákra a hagymát, reszeld le a megpucolt fokhagymagerezdeket, és dinszteld meg őket együtt a vajon. 
  • Szórd a lisztet az üvegesre pirult hagymára, és keverd addig, míg halvány barna színe nem lesz. Ekkor öntsd fel a sörrel, majd keverd csomómentesre. Sózd, borsozd ízlés szerint.
  • Ha felforrt, add hozzá a tejet. 
  • Reszeld le a sajtot, majd oszd három részre: kétharmadát tedd a levesbe, a többit rakd félre. Kevergesd addig, míg a sajt fel nem olvad a levesben.
  • Ezután vedd le a tűzről a levest, majd hagyd hűlni egy kicsit. Tálaláskor keverd bele a pirított baconkockákat, majd tegyél a tetejére reszelt sajtot, apróra vágott petrezselymet.
Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.