tóth gabi
Átfagyva értél haza? Ez a csodás, illatos sárgarépa- krémleves azonnal felmelegít! Ráadásul rendkívül egészséges is, és a diétádat sem veszélyezteti.
Az ősz nem véletlenül a krémlevesek szezonja. A leghidegebb, legnyirkosabb napon is átmelegítenek, és az elkészítésük sem igényel sok időt. Ráadásul, ha nem tejszínnel készíted őket, a diétád miatt sem kell aggódnod, ha ezt tálalod vacsorára. Ez a finom, forró sárgarépa-krémleves ínyencséggé változtatja ezt az egyszerű, ám nagyon egészséges zöldséget. Lehet belőle fogyókúrás vacsora, de ha kicsit bőkezűbben bánsz a kalóriákkal, egy extra csavar is kerülhet belőle a konyak formájában. Ám anélkül is különleges az íze, a narancslé és a tárkony extra aromát ad neki – ha valamiért nem akarsz alkoholt tenni a levesbe, egyszerűen hagyd el.
De mitől is olyan egészséges a sárgarépa-krémleves fő hozzávalója, a répa? Béta-karotin tartalma révén csodát tesz a bőrrel, számos bőrproblémát segít megelőzni. C- és E-vitamin tartalma a fejbőr egészségét óvja, és serkenti a hajnövekedést. Ezek a vegyületek mind antioxidáns hatásúak, tehát felveszik a harcot a szabad gyökök ártalmas hatásaival szemben, és számos betegség megelőzését segítik. ásványianyag-tartalma kimagasló, kálium, kalcium, nátrium, foszfor, vas és magnézium is van benne. Rosttartalma segít a fogyásban, és a bélrendszer egészségének megóvásában – ráadásul a modern táplálkozási szokások mellett általában kevés rostot fogyasztunk, így a répás ételek segítenek kicsit feljebb vinni a rostfogyasztásunkat. Lássuk, hogyan készül ez a finom krémleves!
Hozzávalók:
Így készítsd el: