"Magyar Péter nem az akinek látszik"- a volt barátnő szavai beigazolódtak

POLITIK
Létrehozva: 2021.11.07.

Ez az illatos, forró leves azonnal átmelegít a leghidegebb napokon

Átfagyva értél haza? Ez a csodás, illatos sárgarépa- krémleves azonnal felmelegít! Ráadásul rendkívül egészséges is, és a diétádat sem veszélyezteti.

Az ősz nem véletlenül a krémlevesek szezonja. A leghidegebb, legnyirkosabb napon is átmelegítenek, és az elkészítésük sem igényel sok időt. Ráadásul, ha nem tejszínnel készíted őket, a diétád miatt sem kell aggódnod, ha ezt tálalod vacsorára. Ez a finom, forró sárgarépa-krémleves ínyencséggé változtatja ezt az egyszerű, ám nagyon egészséges zöldséget. Lehet belőle fogyókúrás vacsora, de ha kicsit bőkezűbben bánsz a kalóriákkal, egy extra csavar is kerülhet belőle a konyak formájában. Ám anélkül is különleges az íze, a narancslé és a tárkony extra aromát ad neki – ha valamiért nem akarsz alkoholt tenni a levesbe, egyszerűen hagyd el.

Mitől ennyire egészséges a répa?

De mitől is olyan egészséges a sárgarépa-krémleves fő hozzávalója, a répa? Béta-karotin tartalma révén csodát tesz a bőrrel, számos bőrproblémát segít megelőzni. C- és E-vitamin tartalma a fejbőr egészségét óvja, és serkenti a hajnövekedést. Ezek a vegyületek mind antioxidáns hatásúak, tehát felveszik a harcot a szabad gyökök ártalmas hatásaival szemben, és számos betegség megelőzését segítik. ásványianyag-tartalma kimagasló, kálium, kalcium, nátrium, foszfor, vas és magnézium is van benne. Rosttartalma segít a fogyásban, és a bélrendszer egészségének megóvásában – ráadásul a modern táplálkozási szokások mellett általában kevés rostot fogyasztunk, így a répás ételek segítenek kicsit feljebb vinni a rostfogyasztásunkat. Lássuk, hogyan készül ez a finom krémleves!

Narancsos-tárkonyos sárgarépa-krémleves

A narancslé különleges ízt ad a levesnek
Fotó: Unsplash.com

Hozzávalók:

  • 1 kg friss sárgarépa megtisztítva és karikákra vágva
  • 1,5 l csirke-alaplé
  • 2 közepes hagyma apróra vágva
  • 2 teáskanál vaj
  • 2,5 dl frissen facsart narancslé
  • 2 evőkanál konyak (elhagyható)
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • 1 kávéskanál szárított tárkony
  • A díszítéshez friss tárkony-ágak
  • A tálaláshoz levesgyöngy vagy magkeverék
  • Így készítsd el:

    Ez az egyszerű zöldség a legegészségesebb alapanyagok egyike
    Fotó: Unsplash.com

  • A vajon 8-10 perc alatt párold puhára a sárgarépát és a hagymát.
  • .Add hozzá a csirke-alaplevet. Ha felforrt, vedd alacsonyra a lángot, és lefedés nélkül főzd 10-12 percig, amíg a sárgarépa teljesen megpuhul. Kicsit hagyd hűlni.
  • Botmixerrel krémesítsd a levest, majd keverd bele a konyakot, a narancslevet és a tárkonyt.
  • Forrald fel újra a levest, majd alacsony lángon főzd gyöngyözve 5 percig, hogy a sárgarépa-krémleves ízei összeérjenek. Ízesítsd sóval borssal.
  • Tárkony-ágakkal, vagy levesgyönggyel, magkeverékkel díszítve tálald.
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek