Létrehozva: 2021.10.25.

Itt az őszi nagy levesdiéta, ezzel könnyen fogyhatsz!

A legújabb levesdiétának köszönhetően gyorsan és éhezés nélkül biztosan fogyhatunk. Ezeknek az egyszerű leveseknek a legfőbb titka, hogy a szervezetet kevés szénhidráthoz és kalóriához juttatják, ezért az energiát a zsírsejtekből kezdjük el felhasználni: A végeredmény pedig bombaforma!

Nincs annál egyszerűbb, mint a nyáron diétázni. Sokkal kevesebb ételt kívánunk, viszont több folyadékra van szüksége a szervezetünknek, ami hamarabb a telítettség érzetét kelti. A friss zöldségekből remek leveseket készíthetünk, melyek egészségesek, laktatóak, és biztosítják a szervezet számára a megfelelő mennyiségű folyadékot. Naponta háromszor étkezhetünk ebből kétszer diétás levest. Ráadásul még a nassolásról sem kell teljesen lemondanunk. Hét napon keresztül kövessük az alábbi mintaétrendet:

A REGGELI

Reggelente az alábbi variációk közül válogathatunk

  • 1,5 dl zsírszegény joghurt 10 dkg friss gyümölccsel fogyasztva.

  • - Vegyes saláta 25 dkg friss gyümölcsből, 1 evőkanál aprított mandulával megszórva.

    - Rántotta 2 tojásból, enyhén megsózva.

    EBÉD ÉS VACSORA

  • adag fogyókúrás leves. Csak annyit együnk, hogy jóllakjunk. Ne melegítsük fel az egész fazéknyi mennyiséget, hanem csupán annyit, amennyit egyszerre meg tudunk enni.
  • Fontos!

    Mindig melegen fogyasszuk, és sose kóstolgassuk csak úgy hidegen a fazékból. A meleg étel ugyanis jobban csillapítja az étvágyat, ráadásul a telítettség érzés is tovább tart.

    NASSOLNIVALÓK

     

    Naponta kétfélét engedélyezhetünk magunknak a következő listáról:

    - 10 dkg szőlő,

    - 1 nagy kivi,

    - 2 nyers sárgarépa, főtt tojás,

    - 1 dkg mandula,

    - 5 dkg félzsíros túró,

    - 3 dkg camembert sajt.

    A LEVESEK

    1. Sütőtökös csirkeleves

    2 szál újhagymát és 15 dkg sárgarépát felkarikázzuk, az 50 dkg sütőtök húsát és a 40 dkg csirkemellfilét kis darabokra, egy cukkinit hasábokra vágjuk. Egy fokhagymát finomra felaprítjuk. 25 dkg brokkolit rózsákra szedjük, vastag szárait felszeleteljük. 20 dkg paradicsom húsát felkockázzuk. A felforrósított olajban az új- és a fokhagymát megpároljuk. A levessel felöntjük, és felforraljuk. Hozzáadjuk a húst, a tököt és a babérlevelet, majd fedő alatt, közepes hőfokon kb. 12 percig főzzük. Beleszórjuk a zöldségeket, és további 5 percig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük. Petrezselyemzölddel díszíthetjük.

    2. Brokkoli-sárgarépa-leves

    6 dkg rizst pároljunk meg sós vízben, majd tegyük félre. Szeleteljünk föl 30 dkg megtisztított sárgarépát, pároljuk meg 2 teáskanál olajon. Öntsük fel 6 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet), majd adjunk hozzá 1 zacskó (45 dkg) mirelit brokkolit. Fedő alatt főzzük meg, ízlés szerint reszelt szerecsendióval is fűszerezhetjük. Végül tegyük bele a rizst. Esetleg kevés gépsonkával gazdagíthatjuk.

    3. Savanyúkáposzta-leves

    Tisztítsunk meg és daraboljunk fel 25 dkg burgonyát és 30 dkg piros húsú kaliforniai paprikát. Pároljuk meg 1 evőkanál olajon, hintsük meg pirospaprikával, majd adjunk hozzá 30 dkg kicsavart savanyúkáposztát. Öntsd fel 5 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet), végül főzzük puhára. Paprika- vagy paradicsompürével ízesítheted. Esetleg 1 teáskanál tejföllel ízesíthetjük még.

    4. Paradicsomos bableves

    1 fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát pároljunk meg 1 teáskanál olajban. Adjunk hozzá 1 kis felszeletelt cukkínit. 2 perc párolás után adjunk hozzá 1 kis doboz (40 dkg), hideg vízzel leöblített konzerv fehérbabot és 1 kis doboz (40 dkg) hámozott paradicsomot a levével együtt. Öntsd fel 2 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet). Friss bazsalkikomlevéllel, reszelt parmezánnal gazdagíthatjuk.

    5. Borsóleves

    2 teáskanál olajon pároljunk meg 4 szál, zöldjével együtt felkarikázott újhagymát. Adjunk hozzá 2 közepes, kockára vágott burgonyát. Pirítsuk meg, majd hintsük meg 1 teáskanál curry fűszerkeverékkel. Adjunk hozzá 8 dkg sárgaborsót, és öntsük fel 6 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet). 20 perc alatt főzzük puhára. Sóval, borssal, Tabasco-mártással, friss tormával, gyömbérrel ízesíthetjük.

    6. Káposzta leves

    3 darab közepes hagymát, 1 darab zöldpaprikát, 2 darab sárgarépát, 1 darab zellergumót vagy 3 szál friss zellerlevelet, 1 fél fej édeskáposztát apróra vágva, 1 darab leveskockát, petrezselymet, bazsalikomot apróra vágva, 1 kis konzerv paradicsompürét nagy fazékba tesszünk, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Sóval, borssal, curryvel ízesítjük. 10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot, 20–30 percig lassú tűzön puhára főzzük.

    7. Ázsiai zöldséges tésztaleves

    2 szál sárgarépát, 2 zöldpaprikát és 1 nagy fej hagymát vágjunk csíkokra és pároljuk meg 2 teáskanál olajon. Öntsük fel 5 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet), és főzzük nyolc percig. Borssal ízesíthetjük. 1 zacskó vietnami vagy kínai zacskós levesből vegyük ki a tésztát, és tegyük a levesbe. Főzzük további 2 percig. Tálaljuk 1 evőkanál petrezselyemmel, szezámmaggal megszórva.

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

    origo.hu

    Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

    borsonline.hu

    Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

    mandiner.hu

    Macron berúgta az ajtót: „Európának meg kell mutatnia, hogy nem Washington ölebe”

    life.hu

    Elkpesztő, ahogy Meg Ryan kinéz: friss fotók készültek a színésznőről

    magyarnemzet.hu

    Gyurcsány azt tette, mint a gyöngytyúk azzal a bizonyos testnedvvel

    origo.hu

    Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

    mindmegette.hu

    Puha, édes tészta, különleges formában: így készül a budai kuglóf

    origo.hu

    Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

    ripost.hu

    Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

    ripost.hu

    Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    YESSS

    Olaszország legkiválóbb múzeuma adott otthont a magyar alkotásoknak a Milan Design Week alatt

    YESSS

    Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

    YESSS

    Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

    YESSS

    Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

    YESSS

    Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

    YESSS

    Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

    YESSS

    Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot

    YESSS

    Ez a bikini lesz a nyár legnagyobb divatja