
Így készül a cigányrántotta, isteni finom ez a reggeli
Ha szeretnél egy olcsó, mégis különleges, és igencsak tápláló reggelit, akkor a cigányrántotta neked való! Gyorsan kész van, és senki nem marad éhes utána.
A tojásreggeli mindenkinek ajánlott, hiszen délig nem leszel újra éhes, így a diétádnak is jót tesz. Akik nem szeretik a sima rántottát, azoknak érdemes kipróbálniuk a cigányrántottát, hiszen tele van kolbásszal vagy virslivel, és így rendkívül húsos, laktató lesz a reggeli. Arról nem is beszélve, hogy isteni finom. Mutatjuk a receptet!

Cigányrántotta
Hozzávalók (1 adaghoz)
- 2-3 tojás
- 5 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg kolbász vagy virsli
- 1 fej hagyma
Elkészítés:
- Vágd kockákra a füstölt szalonnát, és lassú tűzön süsd ropogósra. Vedd ki a serpenyőből, majd közepes lángon süsd meg a zsírjában a virsli- vagy kolbászkarikákat.
- Ha félig megsült a virsli, add hozzá az apró kockákra vágott hagymát, és süsd üvegesre.
- A tojásokat verd habosra egy tálban, majd vedd nagyobbra lángot. Ha már forró a tepsi, hirtelen zúdítsd bele a tojást, így szellős lesz a rántotta.
- Ha megsült a tojás, friss kenyérrel, zöldségekkel tálald.






