
Az olasz tojás finom, laktató és húsos étel, nem csoda, hogy a férfiak nagyon szeretik ezt a fogást.
Nagyon sokféle változata létezik, mi most a legegyszerűbb és a leggyorsabb elkészítési módját mutatjuk meg. Így nem kell beizzítani a sütőt, ami -lássuk be - reggel egyébként sem kivitelezhető sok esetben, és percek alatt megvan, ami kifejezetten fontos szempont.
Hozzávalók két személyre:
- 4 tojás
- húsos szalonna, kolbász, virsli ízlés szerint
- 1 db piros paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db újhagyma
- reszelt sajt
- 1 doboz tejföl
- só, bors, oregánó
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A paprikát és az újhagymákat karikázd fel és rakd félre. Vágd fel a kolbászt és a szalonnát, majd kevés olajon félig süsd át serpenyőben. Ezután dobd rá a zöldségeket, sózd, borsozd és ízesítsd oregánóval vagy bazsalikommal, majd az egészet pirítsd össze a húsokkal együtt. Ha megfelelően átsült, üsd bele a négy darab tojást, de ne keverd össze. Várd meg, amíg a tojások sárgája megfelelő keménységű lesz, majd önts az egészre egy doboz tejfölt úgy, hogy a tojásokat befedje. Végül reszelt sajttal szórd meg a tetejét, fedd le a serpenyőt és fedő alatt süsd addig, amíg a sajt meg nem olvad. Tálaláskor friss zöldségekkel, fűszerszórással teheted még ízletesebbé!
Melegen tálalva, friss kenyérrel tökéletes fogás lesz!

Tudtad, hogy a tojás remek tápanyagforrás?
Egy nagy tojás 6 gramm fehérjét rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz és ez mindössze 70 kalóriát jelent. Napi egy tojás minden ember számára megfelelő, mert a tojássárgája nagyon fontos táplálék, mivel az összes A-D- és E vitamint tartalmazza. A tojásban lévő fehérjék felét pedig a tojásfehérje teszi ki, ami alacsony kalóriatartalommal rendelkezik és zsírszegény.
Ha figyelni kell a koleszterinszintre, érdemes áttérni a fürjtojás fogyasztására, mert annak semmilyen negatív élettani hatása nincsen, ellenben kiváló gyerekeknek, felnőtteknek, időseknek és betegeknek. Képes teljeskörűen biztosítani és fenntartani a normális szintet az emberi szervezetben, és kipótolja azokat az aminosav, vitamin és nyomelem hiányosságokat, ami az emberi szervezetből hiányzik, és a biológiai folyamathoz szükséges.







