tóth gabi
Hihetetlen, hogy ennyi mindenre jó a szódabikarbóna, és a legjobb benne, hogy még akár a kertben is bevethető. A paradicsom egyszerűen imádja. Így locsold, hogy isteni íze legyen.
Számtalan ötlet kering a neten, mennyi mindenre használhatod a szódabikarbónát. A kertben is nagyon hatásos, talán ez sem újdonság. Érkezik a paradicsomszezon, de előtte még dobd be ezt az eszméletlen és egyszerű trükköt!
Méltán közkedvelt gyümölcs a paradicsom, nyári reggelik isteni hozzávalója, de a pótolhatatlan a lecsóból is. Ha már kiültetted a palántákat a kertbe, és szeretnéd a legjobbat kihozni a kedvencedből, akkor tápláld különlegesen! A paradicsom C-vitaminban gazdag, de még vagy 11 féle vitamint tartalmaz és jelentős mennyiségben karotint. Fantasztikus íze mellett, gyógyhatással is redelkezik. Gombás betegségekre, gyulladásra is használható. Visszatérve a paradicsom fantasztikus ízéhez, szódabikarbóna és víz keverékével remekül felturbózható.
5 liter vízhez keverj, 2 evőkanál szódabikarbónát és locsold meg a gyümölcsöt. Ha a gombaölő hatását is szeretnéd a keveréknek kihasználni, akkor legyél bátrabb, és önts 4 kanállal a vízhez. Kevesebb méreganyagot tartalmaz majd, mint a szokásos vegyszer.