Nincs

Kóstoltad már a rizsvizet? Itt az ideje, elképesztő gyógyhatású!

Ha ezt elolvasod, soha többé nem öntöd ki a rizs főzővizét. Ne is tedd! Tested számára kihagyhatatlan tápanyagokat rejt, és remek energiaforrás.

Ez nem egyszerűen egy pohár ital. Igazi táp- és ásványi anyag bomba, mely magasabb energiaszintre juttatja a szervezeted!

Hogy mi kell hozzá?  

Rizs és víz.

Az elkészítse pedig

Tedd fel a rizst főzni a hagyományos módon - ám ezúttal kétszeres mennyiségű vizet használj. Így miután megpuhul a rizs, bőven marad körülötte opálosan fehér főzővíz. Csepegtesd le a rizst, a felfogott rizsvizet pedig szűrd át és tedd üvegekben a hűtőbe.  Opálosan fehér folyadékot kapsz, ami rengeteg tápláló, energiát adó alkotót rejt. Magas az ásványi anyag és nyomelem koncentrációja, de olyan egészséges szénhidrátokat is tartalmaz, melyek zéró-cukor diéta esetén pótolják a szervezetbe ezt az értékes anyagot.

Ezért érdemes naponta egy-egy pohárkával innod ebből a tápláló folyadékból.

Értékes tápanyagforrás:

Az egyik legjobb napindító szénhidrátforrás. Kellő mennyiségű energiát ad, mely felébreszti a tested. Ha fáradt és erőtlen vagy a leghatékonyabb ital, amivel gyorsan regenerálódhatsz.

Kedvezően hat az emésztésedre: 

Mind hasmenés, mind székrekedés esetén számíthatsz a segítségére.  A benne lévő keményítő segíti a hasznos baktériumok fejlődését.

Megvéd a kiszáradástól

A sima víz csak áthalad a szervezeteden, sokszor az értékes tápanyagokat is kimossa. A rizsvízzel, viszont nemcsak vízhez, de jelentős ásványi anyag pótláshoz is jutsz.

Vírusfertőzéskor jelentős segítséget nyújt a szervezetednek

Lázas állapotokban elkerülhetetlen a folyadékpótlás. Erre a legjobb megoldás a rizsvíz. Az elvesztett tápanyagok utántöltésével jelentősen felgyorsíthatod a gyógyulási folyamatot.

Jelentős napvédő hatás:

Egy bizonyos oryzanol nevű anyagot tartalmaz a rizs főzővize. Bőrödre kenve megakadályozhatod, hogy a káros UV-sugarak romboló hatást fejtsenek ki a hámszövetedben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?