kulcsár edina
A kandírozott narancshéj nem véletlenül a karácsonyi szezon egyik legkedveltebb, hagyományos édessége. Friss íze feldobja a borús napokat, ráadásul. ha elkészíted, semmit nem kell kidobnod.
A kandírozott narancshéj elkészítése rendkívül egyszerű, és ha rendszeresen esztek gyümölcsöt, vagy szeretitek frissen facsart narancslével indítani a reggelt, akkor utánpótlás is mindig lesz belőle. Ráadásul így nem kerül a kukába egy olyan értékes alapanyag, ami egyébként remekül hasznosítható lenne.
Ennek a finomságnak a készítésénél dologra érdemes nagyon figyelni: lehetőleg olyan narancsot válassz hozzá, amelyiknek a héját nem kezelték vegyszerekkel, és mielőtt nekifognál a kandírozott narancshéj készítésének, alaposan, forró vízzel súrold át a narancshéjakat, hogy minden szennyeződést teljesen eltávolíts róluk. Ezen kívül azonban nincs vele sok munka. Máris mutatjuk az egyszerű receptet, amelynek segítségével mindig lesz otthon finom, édes, aromás ropogtatni való!
Hozzávalók:
Így készítsd el: