TESTFACTOR

Ezért egyél mindig narancsot sportolás előtt

Nem elég eljárni a fitneszterembe és rendszeresen edzeni, hanem figyelni kell az étkezésünkre is, hogy igazán hatékonyan tudjunk fejleszteni az izmainkat. Most megtudhatod, miért a legjobb választás a narancs!
címkék:

Nehéz eldönteni, hogy mit egyél edzés előtt, vagy hogy egyél-e egyáltalán. Ha túl sokat eszel, az mindenképpen megterhelő a gyomrodnak és biztos lehetsz benne, hogy hányingered is  lesz. Persze az sem megoldás, hogy üres hassal, alacsony vércukorszinttel, fáradtan kezdesz bele a fizikai megterhelésbe.

A sportoláshoz válassz gyümölcsöt, mert  megfelelő mennyiségben tartalmaz szénhidrátot, illetve folyadékot. Az egyik legjobb étel a narancs, ha edzés előtti étkezésről van szó.

A kiválasztáskor a legfontosabb szempont, hogy olyan gyors felszívódású szénhidrátot vigyél be a szervezetedbe, ami hozzásegít a megfelelő erőnléthez. A  narancs a legjobb energiaforrás, mert nem csak energiával, hanem megfelelő mennyiségű folyadékkal is ellát. Ráadásul azért mondják mindig a testépítők, hogy egyél narancsot edzés előtt, mert kevésbé lesz izomlázad tőle. Ezt magas C-vitamin tartalmának, illetve a benne lévő elektrolitoknak köszönhetjük.

Ha esetleg nem szereted, akkor helyettesítsd banánnal vagy almával.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?