RETRO RÁDIÓ

Só helyett citrom: Profi séfek elárulták a titkot, hogyan lesz mennyei a legegyszerűbb étel is

Só helyett citrom: Profi séfek elárulták a titkot, hogyan lesz mennyei a legegyszerűbb étel is
Létrehozva2021. 10. 13. 21:40

Akármilyen rutinos valaki a konyhában, a profi séfek titkaiból mindig van mit tanulni. Olyan trükköket osztottak meg, amik konyhaművészetté varázsolják a mindennapi főzést.

Még azok az ételek is finomabbak lehetnek, amiket már vagy százszor elkészítettél, ha beveted a profi séfek trükkjeit. Ugyanis sokszor pár apróság is elég, hogy olyan legyen a hétvégi ebéd vagy a vacsora, mintha egy étterembe ültetek volna be. Az biztos, hogy ezekkel a trükkökkel minden vendégedet le fogod nyűgözni, és még a legprimitívebb fogás receptjét is mindenki el fogja kérni. Egy online fórumon profi séfek adtak tippeket a háziasszonyoknak arról, milyen rafinált apróságok teszik tökéletessé az ételeket.

Nem titkolóztak, elárulták a titkaikat a profi séfek (Fotó: pixabay.com)

Használd az orrodat

Ha bizonytalan vagy benne, hogy milyen fűszert adj a még rotyogó ételhez, nyisd ki a fűszertartót, és szimatolj bele. Sőt, az a legtutibb, ha a fedőt is leveszed a fazékról, és ott is megszagolod. Ha rossz az összhatás, akkor válassz másik fűszert. Ugyanígy többféle fűszert is „össze tudsz szagolni” egymással.

Nem mindig só kell

Ha ízetlennek érezzük az ételt, egyből a sóhoz nyúlunk, pedig profi séfek szerint sokszor inkább citromra, vagy valami egyéb savas hozzávalóra van szükség.

A citrom előcsalogatja az ízeket (Fotó: pixabay.com)

Szinte minden ételnek jól áll a citrom

Ha úgy érzed, valami még hiányzik az ételből, adj hozzá egy kevés sót, borsot és citromot, mert ezek a hozzávalók kiemelik az ízeket.

Ne feledd a kóstolást

Mielőtt tálalsz, mindig kóstold meg az ételt, de főzés közben is érdemes többször is megnézni, milyen az íze.

Tálalás előtt mindig kóstold meg az ételt! (Fotó: pixabay.com)

A kevesebb több

Az átlagos háztartásokban 3-4-szer annyi sót és vajat használnak főzéskor, mint az éttermekben, és ez az oka, hogy egészen más íze van a házi kosztnak. Néha érdemes visszavenni a mennyiségből.

Maradj a tűzhely mellett

Egyértelműnek tűnik, de valójában nagyon sokan elszaladnak e-mailt nézni, takarítani, olvasni, miközben fő az étel, és a legtöbb konyhai katasztrófa ezekben a percekben történik.

A hús mindig akkor ég le, amikor kiszaladsz valamiért öt percre (Fotó: pixabay.com)

Hasznosíts újra

Ha szószt készítesz, azt a vizet használd hozzá, amiben a tészta főtt. Sokkal sűrűbb, gazdagabb lesz a végeredmény, mintha csapvizet használnál.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.