1 éve

Só helyett citrom: Profi séfek elárulták a titkot, hogyan lesz mennyei a legegyszerűbb étel is

Akármilyen rutinos valaki a konyhában, a profi séfek titkaiból mindig van mit tanulni. Olyan trükköket osztottak meg, amik konyhaművészetté varázsolják a mindennapi főzést.

Még azok az ételek is finomabbak lehetnek, amiket már vagy százszor elkészítettél, ha beveted a profi séfek trükkjeit. Ugyanis sokszor pár apróság is elég, hogy olyan legyen a hétvégi ebéd vagy a vacsora, mintha egy étterembe ültetek volna be. Az biztos, hogy ezekkel a trükkökkel minden vendégedet le fogod nyűgözni, és még a legprimitívebb fogás receptjét is mindenki el fogja kérni. Egy online fórumon profi séfek adtak tippeket a háziasszonyoknak arról, milyen rafinált apróságok teszik tökéletessé az ételeket.

Nem titkolóztak, elárulták a titkaikat a profi séfek (Fotó: pixabay.com)

Használd az orrodat

Ha bizonytalan vagy benne, hogy milyen fűszert adj a még rotyogó ételhez, nyisd ki a fűszertartót, és szimatolj bele. Sőt, az a legtutibb, ha a fedőt is leveszed a fazékról, és ott is megszagolod. Ha rossz az összhatás, akkor válassz másik fűszert. Ugyanígy többféle fűszert is „össze tudsz szagolni” egymással.

Nem mindig só kell

Ha ízetlennek érezzük az ételt, egyből a sóhoz nyúlunk, pedig profi séfek szerint sokszor inkább citromra, vagy valami egyéb savas hozzávalóra van szükség.

A citrom előcsalogatja az ízeket (Fotó: pixabay.com)

Szinte minden ételnek jól áll a citrom

Ha úgy érzed, valami még hiányzik az ételből, adj hozzá egy kevés sót, borsot és citromot, mert ezek a hozzávalók kiemelik az ízeket.

Ne feledd a kóstolást

Mielőtt tálalsz, mindig kóstold meg az ételt, de főzés közben is érdemes többször is megnézni, milyen az íze.

Tálalás előtt mindig kóstold meg az ételt! (Fotó: pixabay.com)

A kevesebb több

Az átlagos háztartásokban 3-4-szer annyi sót és vajat használnak főzéskor, mint az éttermekben, és ez az oka, hogy egészen más íze van a házi kosztnak. Néha érdemes visszavenni a mennyiségből.

Maradj a tűzhely mellett

Egyértelműnek tűnik, de valójában nagyon sokan elszaladnak e-mailt nézni, takarítani, olvasni, miközben fő az étel, és a legtöbb konyhai katasztrófa ezekben a percekben történik.

A hús mindig akkor ég le, amikor kiszaladsz valamiért öt percre (Fotó: pixabay.com)

Hasznosíts újra

Ha szószt készítesz, azt a vizet használd hozzá, amiben a tészta főtt. Sokkal sűrűbb, gazdagabb lesz a végeredmény, mintha csapvizet használnál.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Drog, alkohol, bűnözés: így jutottak el milliókat kereső focisták a csődig

origo.hu

Drámai videó Beregszászról: a háború itt van a szomszédunkban - videó

metropol.hu

Az út közepén ordibált egymással Peller Anna és Mikike

mandiner.hu

Román focilegenda a Nagy-Magyarország-ügyről: A magyarok okos emberek, Orbán Viktor is okos

ripost.hu

Hihetetlen fotó: így nézett ki 22 évvel ezelőtt Rubint Réka

vg.hu

Megdöbbentő változást jelentett be a Penny, felháborodtak a magyar vásárlók

origo.hu

Diák késelt meg két iskolai alkalmazottat

mindmegette.hu

Nagy változás lesz a boltokban! Így döntött a kormány

ripost.hu

Nincs vége: halálos betegségre figyelmeztetett Müller Cecília

ripost.hu

Presser Gábor az 50 éve tartó szerelméről vallott

ripost.hu

Azt hitte, házibuliba megy, órákig kínozták a tinilányt

mindmegette.hu

Játssz és Nyerj! Húsvéti finomságokkal és sütésre kész hírességekkel érkezik az Ide süss! legújabb évada(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Fantasztikus csokitorta háztartási kekszből, sütés nélkül

FAZÉK

Megújult a répatorta és eszméletlen finom lett

FAZÉK

Mindennél finomabb a medvehagymás pogácsa, mutatjuk a receptet

FAZÉK

Így készül a kefires lángos: a tésztáját több napig használhatod

FAZÉK

Így lesz két perc alatt mindig friss palacsintád otthon

FAZÉK

Korog a gyomrod az éhségtől? Akkor ezeket az ételeket messze kerüld el, mert csak még éhesebb leszel!

FAZÉK

Tej és liszt nélkül készül a fenséges banánpalacsinta

FAZÉK

Zöld kenyér az új őrület, finom és egészséges!