FAZÉK

Pörög a TikTokon egy parádés citromtrükk, ez megváltoztatja az életed

A citromfacsarás a világ legegyszerűbb dolga, mégis sokan utálják csinálni. Nem csoda, hiszen minden tiszta ragacs lesz közben. Ezzel az életmentő trükkel azonban ilyen gondod nem lesz...
  • Szerző:

Citromlére szinte mindig szükség van a konyhában: pikáns ízt kapnak tőle a zöldségek, egyes sütemények isteniek lesznek tőle, és ráadásul itt a nyár, a limonádé-szezon. Ám a citromfacsarás elég macerás és bosszantó feladat, hiszen a félbevágott citromból nyomásra mindenhova jut a léből, de a facsarókkal sem vagy sokkal beljebb, hiszen itt még ki kell halászni a magokat is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Citrom 01

Fotó: pixabay.com

A másik gond, hogy citromléből mindig csak egy kis csipetre van szükség a főzésnél, és ezért fáj az ember szíve beáldozni egy egész citromot. De semmi vész: terjed TikTokon egy trükk, amivel egy csapásra megoldódik a citromfacsarás minden problémája.

Semmiféle különleges eszközre nincs hozzá szükséged, mindössze egy szép, érett, egészséges citromra, no meg egy hegyes tárgyra: ez lehet hurkapálca vagy egy hústű is akár. Mielőtt megcsapolnád a citromot, görgesd végig a konyhapulton, nyomkodd meg egy kicsit, hogy minél több lével ajándékozhasson meg. Aztán fogd a hústűt vagy pálcát, és nincs más dolgod, mint a hegyes végét megszúrni. Így, ahogy a videóban:

Így nem fröcsög össze-vissza a citromlé, a magokra se kell vadásznod a fövő vagy sülő ételben, és így a maradék citromot elteheted későbbre a hűtőbe. Ráadásul a kezed is tiszta marad.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezt a forralt bor receptet mindenki elkéri!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?