RETRO RÁDIÓ

Ez a kávé nyáron mindent visz, kezdd ezzel a napot

Fresh,Cold,Orange,Cocktail,With,Coffe,On,Wooden,Background.,Copy
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2021. 06. 12. 09:30

A kávélimonádét jobban fogod szeretni, mint a jegeskávét! Ez a nyár nagy kedvence. Kezdd a napot ezzel a szuper frissítővel!

Kávélimonádé az új sláger, idén te sem hagyhatod ki! Szuper finom, frissít, élénkít. Ezzel az itallal nem nyúlhatsz mellé. Ez a kreatív kávé különlegesség otthon is könnyen elkészíthető, persze egy kicsivel több időt vesz igénybe, mint az espresso. De megéri, találd ki a saját kedvencedet! Időnként minden italra ráfér egy kis frissítés. Ez a kávéra is igaz, amit egyszerűen kombinálhatsz a nyár ízeivel ebben a finomságnak. A hőségre való tekintettel, frigyre lép a kávé és a limonádé. Mutatjuk a receptjét.

Kávélimonádé

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 adag v. dupla adag eszpresso
  • jég
  • friss citrom
  • narancs
  • lime
  • szirup
  • Így készítsd el:

  • Egy nagyobb pohárba préseld össze a megmosott, és cikkekre vágott citromot, narancsot, lime-ot. Add hozzájuk a gyümölcspürét vagy szirupot, ( tetszés szerint, van aki kevésbé édeset, van aki az édeset szereti ), tedd tele a poharat jéggel. Ha van rá lehetőséged, akkor a tört jeget használj.
  • Öntsd rá a kávét és végül szódával, ásványvízzel vagy akár különböző gyümölcslével feltöltheted a poharad.
  • Ínyencek tonic-kal is felönthetik, így lesz tökéletes, egyedi ízkompozíciód!
  • Díszítheted mentalevéllel, kellemes illatot és frissességet ad az italnak
  • Tipp:

    A kávé harmonizál a bogyós gyümölcsökkel és a trópusi gyümölcsökkel, érdemes ezért kipróbálni különböző ízesítéseket, saját ízlés szerint.

    Fogyaszd egészséggel!

    A kávé története:

    A kávészemek serkentő hatásának felfedezéséhez több legenda is fűződik. Az egyik változat szerint a kávé élénkítő hatását egy Káldi nevű etióp pásztor fedezte fel Kr. e. 300-ban, aki észrevette, hogy ha a kecskéi a piros bogyókat legelészik, sokkal élénkebbek lesznek. Ezt elmondta a közelben élő szerzeteseknek, akik rájöttek arra, hogy ha a magokat megpörkölik, ízletes italt készíthetnek. A másik történet szerint egy Rhazes (852–932) nevű arab orvos a kávét, a quava nevű élénkítő növényt orvosságként használta, és ő említette Al-Haiwi (A kontinens) című munkájában. 1000 körül Avicenna, a középkori gondolkodás egyik legnagyobb alakja is gyógyszerként használta a kávét. Annyi bizonyosnak tűnik, hogy először a 15.században Jemenben használták élénkítő hatása miatt, valószínűleg szufi szerzetesek, akik szívesen éltek serkentő szerekkel. Innen került ki, és vált ismertté a társadalom minden rétege számára. A 16.század első évtizedeiben már Szíria és Egyiptom lakói is ismerték.  

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.