tóth gabi
A húsvéti hidegtálak egyik kihagyhatatlan alkotóeleme a töltött tojás. Rengetegféle receptje forog közkézen, máris mutatunk egy különlegesen finom változatot.
A töltött tojás az egyik legkedveltebb húsvéti étel. Pikáns fűszerezésével feldobja a hidegtálakat. Mint minden tojásétel, a töltött tojás is nagyon egészséges, és a fogyókúrázók diétáját sem borítja fel. Ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni, az egyetlen trükkje a fűszerezés. Mellé pedig jöhet pár szelet sonka és egy nagy adag zöldség, és máris kész az egészséges, hagyományos és ízletes húsvéti tál.
A töltött tojás azért is praktikus húsvéti étel, mert már előző nap is megcsinálhatod. Lezárt dobozban, hűtőben akár 3-4 napig is eláll, de ennél tovább semmiképp ne tárold. A legjobb, ha megfőzöd a tojásokat, a sárgájából elkészíted a töltött tojás töltelékét, majd ezt a masszát egy légmentesen záródó zacskóban elteszed a hűtőbe, míg a főtt tojások fehérje egy lezárt dobozban pihen a hűtőszekrényben. Tálalás előtt egyszerűen csípd le ollóval a zacskó csücskét, és máris töltheted a tojásfehérjéket, épp mielőtt a tálra tennéd a tojásokat. Így egyáltalán nem sérül a frissessége, olyan, mintha kora reggel álltál volna neki a főzésnek. Lássuk hát, hogyan készül a finoman fűszeres, pikáns töltött tojást!
Hozzávalók:
Így készítsd el: