Létrehozva: 2021.04.04.

Így készül a legfinomabb töltött tojás a húsvéti hidegtálra

A húsvéti hidegtálak egyik kihagyhatatlan alkotóeleme a töltött tojás. Rengetegféle receptje forog közkézen, máris mutatunk egy különlegesen finom változatot.

Szerző Horváth Gabi

A töltött tojás az egyik legkedveltebb húsvéti étel. Pikáns fűszerezésével feldobja a hidegtálakat. Mint minden tojásétel, a töltött tojás is nagyon egészséges, és a fogyókúrázók diétáját sem borítja fel. Ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni, az egyetlen trükkje a fűszerezés. Mellé pedig jöhet pár szelet sonka és egy nagy adag zöldség, és máris kész az egészséges, hagyományos és ízletes húsvéti tál.

A töltött tojás azért is praktikus húsvéti étel, mert már előző nap is megcsinálhatod. Lezárt dobozban, hűtőben akár 3-4 napig is eláll, de ennél tovább semmiképp ne tárold. A legjobb, ha megfőzöd a tojásokat, a sárgájából elkészíted a töltött tojás töltelékét, majd ezt a masszát egy légmentesen záródó zacskóban elteszed a hűtőbe, míg a főtt tojások fehérje egy lezárt dobozban pihen a hűtőszekrényben. Tálalás előtt egyszerűen csípd le ollóval a zacskó csücskét, és máris töltheted a tojásfehérjéket, épp mielőtt a tálra tennéd a tojásokat. Így egyáltalán nem sérül a frissessége, olyan, mintha kora reggel álltál volna neki a főzésnek. Lássuk hát, hogyan készül a finoman fűszeres, pikáns töltött tojást!

Pikáns töltött tojás

Ízletes, egészséges, és a diétádat sem borítja fel!
Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók:

  • 6 nagyobb tojás
  • 2-3 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál csípős szósz, pl. chiliszósz
  • 1 teáskanál mustár
  • só, frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
  • A tálaláshoz apróra vágott metélőhagyma és őrölt paprika
  • Így készítsd el:

    A tojásból aranyos állatfigurák is készülhetnek!
    Fotó: Pixabay.com

  • Mosd le, és töröld meg a tojásokat, tedd őket egy nagyobb lábasba, és önts rá annyi hideg vizet, amennyi ellepi őket. Közepes tűzön forrald fel a vizet, és főzd keményre tojásokat. Ha megfőttek, hideg vízzel mosd le őket, és szedd le a héjukat, lehetőleg úgy, hogy a külsejük szép maradjon.
  • Vágd félbe hosszában a tojásokat, és szedd ki a sárgáikat egy tálba. A főtt tojássárgákhoz add hozzá a majonézt, a csípős szószt, a mustárt, majd egy villával törd össze a tojást és keverd simára az ízesítőkkel. Sózd, borsozd ízlés szerint. Zöldfűszerekkel és tormával is ízesítheted, kóstolgass, kísérletezz, találd meg a lehető legfinomabb változatot. Ez a massza lesz a töltött tojás tölteléke.
  • A tojássárgás keveréket nyomózacskóból nyomd bele a fél tojásfehérjékbe. Szórd meg apróra vágott metélőhagymával és őrölt paprikával, mielőtt a hidegtálra helyeznéd.
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek