RETRO RÁDIÓ

Eszméletlen, mit művel a palacsintával a szódabikarbóna

Eszméletlen, mit művel a palacsintával a szódabikarbóna
Létrehozva2021. 04. 09. 09:10

Elsőre talán furcsának hangozhat a szódabikarbónás palacsinta, de egy próbát mindenképpen megér! Ilyen tésztát ugyanis még nem láttál. Imádni fogod ezt a palacsintát!

A szódabikarbónás palacsinta nem csupán isteni finom, de nagyon egészséges is; így sütve ugyanis extra diétás lesz ez a finomság. Azt eddig is tudtuk, hogy a szódabikarbóna mindenre használható a háztartásban, de nem csak takarításra jó, a konyhában is nagy hasznát veheted; elég arra gondolni, hogy ezzel sokkal jobb lesz a piskóta is. Bár legtöbbször a sütőport helyettesítik vele, hogy magasabbra nőjön a sütik tésztája, a palacsintába nem ezzel a céllal kerül. Itt a hatalmas lyukak miatt izgalmas ez az összetevő.

Fotó: Pixabay.com

A szódabikarbónás palacsinta ugyanis lyukacsos, szivacsos lesz sütés után, a tésztája könnyű, így a diétádba is könnyen beilleszthető. Ráadásul a szódabikarbóna kis mennyiségben egészséges is: sokan esküsznek rá, hogy torokfájás ellen nagyon hatásos, azt pedig kutatások igazolják, hogy rengeteg energiát ad a testednek. Szebb lesz tőle a köröm, a haj, a bőr, és segíti az emésztés helyreállítását. De a palacsintában elsősorban a lyukak miatt izgalmas ez az összetevő. A lyukacsos palacsinta hazája Marokkó: a baghrir néven ismert édességet sok-sok mézzel fogyasztják, és bár az eredeti recept nem szódabikarbónával készül, a szódabikarbónás palacsinta nagyon is hasonló!

Így készítsd a lyukas palacsintát!

Hozzávalók:

  • 1 pohár liszt
  • 3 dl natúr joghurt
  • 1 evőkanál édesítőszer vagy cukor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • egy csipet só
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 dl forró víz
  • Elkészítés:

  • Keverd simára a lisztet, a joghurtot, a tojást, a cukrot és a sót. A massza legyen tökéletesen csomómentes!
  • Keverd el forrásban lévő vízben a szódabikarbónát, majd add a tésztához. Alaposan dolgozd össze, míg krémes állagú palacsintatésztát nem kapsz.
  • Tíz percet pihentesd a masszát, majd keverd bele az olajat.
  • Jól felforrósított, olajjal átkent serpenyőben süsd ki a lyukas palacsintákat.
  • Házi lekvárral, csokiöntettel tálalhatod. Ha kihagyod az édesítőszert a tésztából, sós töltelékkel is megtöltheted a lyukacsos palacsintát: a fetás-spenótos vagy a gombás-húsos változat igazi különleges csemege!

     

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.