OTTHONKA

Megőrül a TikTok ezért a szódabikarbóna trükkért, 2 millióan nézték meg a videót

Mindenkit elkápráztatott ez a szódabikarbóna trükk, és ez nem csoda! Ugyanis olyan bosszantó problémára ad gyors megoldást, ami minden háziasszonyt kiakaszt.
  • Szerző:

Életmentő ez a szódabikarbóna trükk, ha eldugult a mosogatód: hiszen nincs is idegesítőbb, mint folyton harcolni a vízzel, ami nem akar lefolyni. Bár a végleges megoldást a szifon kititsztítása jelenti, ha nem túl nagy a dugulás, ezzel a módszerrel még hónapokat nyerhetsz. Nem csoda, hogy több, mint kétmillióan nézték meg a videót, ami a TikTokon jelent meg erről a trükkről.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hiánypótló szódabikarbóna trükk tarolta le a netet

Sokszor semmi előjele nincs a totális dugulásnak, egyszerűen csak nem megy le többé a víz mosogatás közben, ami rettentő idegesítő lehet, hiszen félbe kell hagyni a munkát. Nincs mindig idő szerelőt hívni, de nem is muszáj azonnal: ez a szódabikarbóna trükk szinte rögtön segít a problémán. Nem csupán a mosogatódban, a mosdókagylóban is bátran alkalmazhatod; ráadásul a környezetet is kíméled vele, hiszen semmiféle vegyszert nem igényel.

Fotó: Pixabay.com

A szódabikarbónán kívül szükséged lesz némi húsz százalékos ecetre is. Ha nagyon eldugult a mosogatód, merd ki a vizet egy kisebb edénnyel. Aztán szórj legalább egy bögrényi szódabikarbónát az eldugult lefolyónyílásba, és alaposan tömködd is bele. Ezután jöhet az egy bögre ecet.

@sorryimannieCleaning the clogged sink drain ? follow me for more videos #bakingsoda #vinegar #bakingsodaandvinegar #asmrcleaning #sink #satisfying #fyp♬ original sound – Annie ?

A szódabikarbóna és az ecet kémiai reakcióba lép egymással, vagyis hatalmas pezsgésre számíthatsz. De pont emiatt segít feloldani a lerakódott szennyeződést, és szünteti meg a dugulást. Ha abbamaradt a pezsgés (körülbelül 15 perc), önts a lefolyóba egy liter lobogó, forró vizet. Ezt néhányszor ismételd meg; garantáltan megszűnik a dugulás. Viszont ha ennél nagyobb a baj, akkor elkerülhetetlen a szifon kitisztítása, amit érdemes lehet szakemberre bíznod.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?